Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Portland jede na vítězné vlně, Toronto porazil v prodloužení

New York - Basketbalisté Portlandu zvítězili v Torontu 118:110 po prodloužení a v NBA si připsali již šestou výhru za sebou. V dalších nedělních zápasech Los Angeles Lakers přehráli Detroit 114:99 a Memphis zvítězil v Sacramentu 97:86.

Toronto - Portland
zdroj: ČTK/Xinhua

Trail Blazers promarnili na palubovce Toronta sedmnáctibodový náskok a remízu v normální hrací době zařídil úspěšným nájezdem se závěrečným klaksonem domácí Rudy Gay. V prodloužení ale měli navrch hosté a s bilancí osmi výher a dvou porážek si upevnili druhou příčku v Západní konferenci. Za Portland nastříleli 25 bodů Damian Lillard a LaMarcus Aldridge, o bod méně dal Nicolas Batum. Nejlepším střelcem zápasu byl Gay s 30 body, k nímž přidal 10 doskoků, DeMar DeRozan zaznamenal 29 bodů.

Lakers prohráli čtyři z posledních pěti utkání, ale tentokrát si díky zlepšenému výkonu v druhém poločase poradili s Detroitem. Ve skvělých výkonech pokračuje pivot Jordan Hill, který si posunul osobní maxima na 24 bodů a 17 doskoků. Po 19 bodech nastříleli Jodie Meeks a Nick Young. Devět bodů a 16 asistencí nasbíral Steve Blake. Detroitu nestačilo 23 bodů a 14 asistencí Brandona Jenningse. "Kdykoli jdu na hřiště, tak mi vzroste sebevědomí," řekl Hill, který zpočátku sezony nedostával moc příležitostí, ale nyní už patří do základní sestavy Lakers.

Memphis málem promarnil dvacetibodový náskok na hřišti Sacramenta, ale nakonec uhájil páté vítězství z deseti zápasů. Grizzlies vedl s 22 body a 10 doskoky Zach Randolph, shodně 19 bodů a devět asistencí si připsali Marc Gasol a Mike Conley. "Nesnažím se sbírat body, doskoky, asistence. Snažím se vyhrát. Takovým stylem hraju a vždy hrát budu. Čísla mě nezajímají," řekl Marc Gasol, jemuž chyběly dva doskoky a jedna asistence k triple-double.

Nejlepším hráčem domácích byl Travis Outlaw, který první poločas strávil na lavičce, ale po změně stran stihl 18 bodů a šest doskoků.

Výsledky NBA

LA Lakers - Detroit 114:99, Sacramento - Memphis 86:97, Toronto - Portland 110:118 po prodloužení.

 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články