Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Porter táhl Houston k výhře, dal 50 bodů. Milwaukee se zranil Adetokunbo

Životní večer prožil v NBA basketbalista Kevin Porter. Ten si vytvořil osobní rekord 50 bodů na zápas a pomohl poslednímu Houstonu k výhře 143:136 nad třetím týmem Východní konference Milwaukee. Rockets tak využili toho, že soupeř už po 46 vteřinách přišel o svou hvězdu Janise Adetokunba, který s poraněným kotníkem odstoupil.

Kevin Porter
zdroj: ČTK/AP autor: Troy Taormina

Adetokunbo měl problémy s kotníkem už před zápasem, ale zkusil hrát. Jenže po pár vteřinách při nájezdu šlápl soupeři na nohu a opět si ho podvrtnul. Odešel tak do šatny a po návratu už jen z lavičky sledoval, jak jeho spoluhráči ve druhé půli přišli až o sedmnáctibodový náskok s týmem, který v dubnu vyhrál teprve třetí ze 16 zápasů.

Zasloužil se o to teprve dvacetiletý Porter, který dal ve druhé půli 32 ze svých 50 bodů. Celkem trefil devět trojek. "Když mi tam padla třetí trojka, věděl jsem, že to dnes bude speciální večer. Padesát bodů jsem dal naposledy snad někdy ve čtvrté třídě v žácích," řekl Porter, jenž měl dosud v NBA na kontě nejvíce 30 bodů. Navíc proti Milwaukee přidal 11 asistencí.

"Vím, že je schopný předvádět takové výkony pravidelně. Ale čím mě překvapil, je to, jak dokázal odpovědět na nepovedený výkon z minulého zápasu. Po něm v kabině řekl, že bude příště hrát lépe. No a hrál," řekl trenér Houstonu Stephen Silas na adresu Portera, který v minulém duelu měl 10 bodů při střelbě 2 z 12.

Střelecký večer prožil také Kevin Durant a dovedl Brooklyn k vítězství 130:113 nad Indianou 42 body a 10 asistencemi. Odehrál tak nejlepší zápas sezony a zastoupil absentující hvězdné spoluhráče Kyrieho Irvinga a Jamese Hardena. Brooklyn čtvrtou výhrou za sebou potvrdil pozici lídra Východní konference.

"Co říci? Snad jen, že mám ten luxus trénovat Kevina Duranta. Jen stačí ho poslat do hry a nechat ho hrát," prohlásil trenér Nets Steve Nash. Ve třetí čtvrtině dal Durant 22 bodů a rozhodl zápas. Když ho obrana zdvojovala, nahrávkami hledal spoluhráče. Indianě nestačilo ani 36 bodů Carise LeVerta, který hrál proti svému bývalému týmu.

Také Tim Hardaway zaznamenal 42 bodů a vytvořil si nové maximum. Zařídil tak Dallasu vítězství 115:105 nad Detroitem a skvěle nahradil Luku Dončiče, jehož do hry nepustil zraněný loket.

Detroit držel zápas vyrovnaný až do koncovky, ale Hardaway dal ve čtvrté čtvrtině 17 bodů v řadě včetně trojky minutu před koncem, která znamenala rozhodující vedení 109:105.

Golden State Warriors nevyužili možnost přiblížit se jistotě předkola play-off, když prohráli s Minnesotou 114:126 i přes 37 bodů Stephena Curryho. Zůstali tak na desáté příčce Západní konference.

NBA:

Denver - Toronto 121:111, Detroit - Dallas 105:115, Houston - Milwaukee 143:136, Indiana - Brooklyn 113:130, Minnesota - Golden State 126:114, Oklahoma City - New Orleans 95:109.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články