Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Poprvé měla v létě volno, tak si Elhotová splnila sen a míří do WNBA

Minneapolis (USA) – Poprvé si mohla užívat volného léta, odjet někam na dovolenou k moři a relaxovat po náročné sezoně. Kateřina Elhotová se ho však rozhodla trávit aktivněji. Křídelní hráčka USK Praha stráví letní měsíce v zámořské WNBA, kde podepsala smlouvu s úřadujícím šampionem Minnesotou Lynx. Šestadvacetiletá reprezentantka přiznala, že se jí splnil sen, ale tuší, že to nebude mít jednoduché.

Kateřina Elhotová z USK Praha prochází kolem Johannah Leedhamové z Bourges
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Letní měsíce až do letoška pro Kateřinu Elhotovou znamenaly cestu na některou z reprezentačních akcí. Zúčastnila se olympijských her v Pekingu 2008 i Londýně 2012, startovala rovněž na dvou MS a pěti ME. Národní tým se však na Hry v Rio de Janeiru nekvalifikoval. Služebně nejstarší hráčka USK se však rozhodla volného léta využít ke splnění svého snu.

"Jelikož jsme se nedostaly na olympiádu, tak je přede mnou celé léto a zhodnotila jsem to jako ideální příležitost. Kontaktovala jsem ty správné lidi, Minnesota projevila zájem a vše se domluvilo hrozně rychle," popsala jednání o smlouvě.

Elhotová, která má na kontě stříbro z mistrovství světa 2010, loňský triumf v Evropské lize či šest domácích titulů, na hledání zámořské angažmá nijak netlačila. Tajně ale doufala, že některý z týmů z přestižní soutěže po ní sáhne.

Je nám líto, video expirovalo.
Elhotová stráví léto ve WNBA, podepsala smlouvu s Minnesotou

"Neřekla bych, že bych o to nějak usilovala. Byl to ale můj sen, protože pro basketbalistku je to asi nejvyšší meta, na kterou může dosáhnout," řekla.

V celku trojnásobného vítěze WNBA se skvělá střelkyně potká s někdejšími spoluhráčkami z USK Lindsay Whalenovou a Rebekkou Brunsonovou. "Asi mě i Lindsay doporučovala. Něco takového proběhlo. Kontaktovala lidi na USK a zjišťovala u nich informace," prozradila Elhotová.

V USA ji ale nečeká jednoduchý úkol. Nejprve se totiž bude muset probít na tréninkovém kempu. "Hned po sezoně tam pojedu na kemp. Bude to těžké, protože tam mají hrozně silný kádr. Mohu jen doufat, že se mi povede pár tréninků a že budou hledat střelce, jako jsem já," dodala Elhotová, jež se může stát sedmou Češkou ve WNBA.

Ve WNBA, která se coby obdoba mužské NBA hraje od roku 1997, dosud působilo šest českých basketbalistek. Nejvýraznější stopu zde zanechaly Kamila Vodičková a Jana Veselá, jež se Seattlem slavily titul. Kromě nich si WNBA vyzkoušely ještě Eva Horáková, Romana Hamzová, Michaela Ferančíková a Zuzana Klimešová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články