Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Nordic Walking Tour Praha

Pohár ministra školství zná své vítěze

Praha – Středoškolský turnaj v basketbalu a soutěž ve florbalu žáků základních škol zná své vítěze. Studentky brněnského sportovního gymnázia Ludvíka Daňka ovládly soutěž basketbalistek. Mezi florbalisty vládla základní škola v Jemnici.

o pohár MŠMT
zdroj: ČT24 autor: ČT4

Brňanky vyhrály už první zápas ve Strakonicích. Doma, před bouřlivým publikem, to ale měly těžké. Až v poslední čtvrtině vypjatého zápasu plného osobních soubojů přestřílely soupeřky 21:4 a otočily vývoj druhého finálového duelu ve svůj prospěch. Brňanky nakonec zvítězily 61:49 a získaly tak pohár ministra školství a zájezd do Londýna na Olympijské hry, kde je čeká fandění slalomářům na divoké vodě a na atletickém ovále.

Na začátku bylo 432 středoškolských chlapeckých týmů a více než dva tisíce hráčů, na konci pouze jedni vítězové. Pardubičtí v červeném sice předvedly lepší výkon než o dva dny dříve na Folimance, kde pražanům podlehli o 28 bodů, ani zlepšení hry ale k vítězství nevedlo. Studenti sportovního gymnázia Přípotoční zápas ovládli a po vítězství 86 - 73 získali putovní pohár.

Stejně jako basketbalisté a basketbalistky si vítězství vybojovali i florbalisté ze základní školy v Jemnici. Ti domácí zápas odehráli v Třebíči, protože v Jemnici není hala vyhovující parametrům florbalových soutěží. Spolužáci ze základní školy jim ale vytvořili skoro domácí podmínky a v bouřlivé atmosféře zvítězili v prvním finálovém duelu proti základní škole Rudná 11:5. Ve středu je čekala odveta v Praze. V hale na Podvinném mlýně bylo opět k vidění velké množství branek. Hlavní hvězdou základní školy v Jemnici je Jan Rakušan, který ve druhém finálovém klání nastřílel 5 branek. Jemnice přehrála Rudnou 10:6 a i ona se podívá na atmosféru olympijských her v Londýně.

"Jsem za to určitě rád, měli jsme také štěstí, ale dřeli jsme a jízdenky na olympijské hry do Londýna byly velkou motivací," řekl nejlepší střelec celého turnaje Jan Rakušan.

"Jemnice hrála velmi dobře, určitě si vítězství zasloužila. Patří jim gratulace. Velmi dobrou práci předvedl Jan Rakušan, který hrál opravdu výborně," prohlásil kapitán ZŠ Rudná Lukáš Jeníček.

Své florbalové kolegy doplní i děvčata. Základní škola Otická z Opavy, zejména díky své kapitánce Veronice Káčové, porazila ve finále hraném na dva zápasy základní školu Buzuluckou z Teplic. Káčová dala v obou závěrečných zápasech dohromady 10 branek.

 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články