Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Počtvrté v sezoně proti sobě. USK vyzve v semifinále EL Jekatěrinburg

Jekatěrinburg (Rusko) – Souboj mezi USK a Jekatěrinburgem bude mít letos čtvrté pokračování. Pražanky na ruský celek, který v rozhodujícím třetím čtvrtfinálovém zápase porazil Galatasaray Istanbul 86:66, narazí v semifinále Euroligy a v repríze loňského finále se poperou v boji o titul.

Sport
zdroj: ČT4

České obhájkyně prvenství se s Jekatěrinburgem utkají 15. dubna, druhou semifinálovou dvojici tvoří Fenerbahce Istanbul a další ruský celek Naděžda Orenburg. Finále se bude hrát o dva dny později. Zatím není znám pořadatel turnaje.

Vloni se hrálo v Praze a USK ve finálovém duelu porazil Jekatěrinburg 72:68. Na začátku nové sezony české šampionky zvítězily nad ruským soupeřem i v Superpoháru (93:91), ale v Evropské lize pak měl dvakrát navrch Jekatěrinburg (76:73 a 69:52).

Série mezi Jekatěrinburgem a Galatasarayem byla jedinou, kterou musel rozhodnout třetí zápas. Ten byl až do 19. minuty vyrovnaný, od stavu 32:32 ale začal mít převahu favorizovaný Jekatěrinburg pod vedením americké superstar Diany Taurasiové, která potvrdila pozici nejlepší střelkyně soutěže 26 body. V dresu tureckého týmu odehrála 11 minut česká pivotka Petra Kulichová a připsala si dva body a čtyři doskoky.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články