Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Počet konkurentů vzrostl. Kromě Česka chce kvalifikaci OH basketbalistů 9 zemí

Praha – Zdálo se, že budou jen dva konkurenti, nakonec však Česká republika bude soupeřit o pořádání kvalifikačního turnaje basketbalistů o postup na olympijské hry v Riu de Janeiro hned s devíti státy. Mezinárodní federace FIBA oznámila, že jeden ze tří konaných podniků v červenci chtějí vedle Čechů hostit také Itálie, Německo, Srbsko, Řecko, Turecko, Izrael, Mexiko, Filipíny a Írán.

Česká basketbalová federace ohlásila kandidaturu už v první polovině října a původně se počítalo s tím, že z Evropy budou Praze konkurovat jen Německo a Turecko. Nakonec se však přihlásili i další tři jistí účastníci kvalifikace Řecko, Itálie a Srbsko a také Izrael, který stejně jako Německo a Turecko může v kvalifikaci startovat jen v případě, že získá pořadatelství a tím pádem i divokou kartu. V opačném případě by divoká karta připadla osmému týmu z mistrovství Evropy Lotyšsku.

ČBF hodlá turnaj, který se uskuteční od 4. do 10. července, v případě úspěchu kandidatury uspořádat v pražské O2 areně. O ženskou dvanáctičlennou kvalifikaci, jež je na programu 13. až 19. června, se ucházejí pouze Francie a Španělsko.

Kandidaturu na uspořádání kvalifikace mohou národní federace podávat až do 11. listopadu. O přidělení pořadatelství tří turnajů bude mezinárodní basketbalová federace FIBA rozhodovat 23. listopadu. O den později se uskuteční losování skupin.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články