Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Po slavném vítězství hned porážka. Brno zastavilo rozjetý USK

USK Praha dva dny po nečekaném vítězství nad Nymburkem prohrál v Brně 85:89. Svěřenci Dina Repeši v dohrávce 9. kola utrpěli porážku po sérii šesti výher, domácí tým pod vedením Lubomíra Růžičky naopak vyhrál po přestávce i druhý zápas.

Richard Bálint
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

"Nebránili jsme tak, jak bychom chtěli, a ztratili jsme v posledních minutách energii, kterou jsme vydali před dvěma dny proti Nymburku," konstatoval Repeša.

Hosté, kteří v neděli ukončili více než dvouletou ligovou neporazitelnost Nymburka, v prvním poločase dlouho drželi až pětibodový náskok, ale od stavu 32:31 inkasovali deset bodů za sebou. Brňané si pak vypracovali na začátku poslední čtvrtiny vedení 73:61, ale také soupeř předvedl parádní obrat třemi trojkami a třináctibodovou šňůrou. Domácí pak lépe zvládli koncovku, v níž Šimon Puršl dal šest z osmi posledních brněnských bodů.

"Byli jsme až plus 12 a pak přišla taková naše Achillova pata, kdy nedotáhneme utkání v poklidu do konce, naopak uděláme dvě tři chyby v obraně, v útoku dvakrát třikrát nedáme, soupeři dáme čuchnout... Ale konec dobrý, všechno dobré  máme vítězství," řekl brněnský kouč Růžička.

Domácím lídrem byl s 21 body a osmi asistencemi Viktor Půlpán, Puršl přidal 15 bodů a devět doskoků. V pražském týmu se opět blýskli rozehrávač Ondřej Sehnal s 26 body a 10 asistencemi a chorvatský pivot Robert Rikič s 20 body a 14 doskoky.

Brno - USK Praha 89:85 (18:17, 43:38, 71:61)

Nejvíce bodů: Půlpán 21, Puršl a Bálint po 15 - Sehnal 26, Rikič 20, Mareš 13.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články