Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Po senzační výhře nestačily basketbalistky KP Brno jasně na Nantes

Po senzačním vítězství nad favoritkami Eurocupu Benátkami basketbalistky jasně nestačily ve 3. kole soutěže na domácí palubovce francouzskému Nantes 58:84. Svěřenkyně trenéra Davida Zdeňka udržely krok se soupeřem pouze sedm minut. Basketbalistky Nymburku přišly o neporazitelnost i vedení ve skupině H. Po porážce 65:72 se Szekszárdem klesly v polovině soutěže na nepostupové třetí místo, byť jen o skóre za svého přemožitele a Ružomberok. 

Kouč basketbalistek KP Brno David Zdeněk
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

Brněnské basketbalistky si nedokázaly poradit s důraznou hrou, ztrácely míče už při rozehrávce a s obtížemi se dostávaly do střeleckých pozic. O poločase už prohrávaly o 16 bodů a ani po změně stran skóre nevylepšily.

Prosadila se pouze pivotka Stephanie Maddenová, která zaznamenala 14 bodů a osm doskoků. Na první výhře Nantes se nejvíce podílela Ana Suarezová, autorka 15 bodů a 10 asistencí.

K oporám hostů patřila i bývalá hráčka Brna a USK Praha Michaela Stejskalová s 13 body a šesti doskoky. Další zápas Evropského poháru sehrají Brňanky ve středu 28. listopadu, kdy hostí Miškolc.

Je nám líto, video expirovalo.
Basketbalistky KP Brno podlehly vysoko Nantes

Nymburské basketbalistky sehrály v Maďarsku vyrovnaný zápas, v prvním poločase dlouho těsně vedly, ale hlavní potíž pro ně představovalo dominantní australsko-americké duo Abby Bishopová, Erica McCallová. Obě nastřílely po 24 bodech a výraznou převahu domácích v doskakování (46:28) podpořily osmi, respektive deseti doskoky.

Až v rozhodující poslední čtvrtině se ale český tým nedostal ani jednou do vedení, jeho nejlepší střelkyní byla s 20 body americká rozehrávačka Chloe Wellsová. Dala čtyři trojky, ještě o jednu více trefila Alena Huňková.

Eurocup basketbalistek - 3. kolo:

Skupina G:

KP Brno - Nantes Reze 58:84 (22:28, 35:51, 43:66)

Nejvíce bodů: Maddenová 14, Saurazaiteová 9, E. Kopecká a Stará po 7 - Suarezová 15, Wallaceová 14, Stejskalová 13.

Skupina H:

Szekszárd - Nymburk 72:65 (17:21, 31:31, 49:47)

Nejvíce bodů: Bishopová a McCallová po 24, Gerebenová 9 - Wellsová 20, Huňková 15, Hošková 10.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články