Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Po 15 letech nečekaný konec. Budínský už Děčín v nadstavbové části nepovede

Když se řekl pojem basketbal Děčín, každému se hned vybavil Pavel Budínský. Bývalý reprezentační kouč tým vedl téměř 15 let, ale před závěrem nadstavbové části v severočeském klubu nečekaně ukončil smlouvu, jež měla platit ještě na příští sezonu. Na lavičce ho nahradí Tomáš Grepl, který tým povede už v sobotním utkání ve Svitavách.

"Trenér Budínský tady odvedl ohromný kus práce, nikdo už mu nevezme zásluhy, které měl na nejúspěšnějším období našeho klubu. Vedení za ním po celou dobu pevně stálo a plně ho podporovalo. V tuto chvíli však dospělo k rozhodnutí provést změnu, a to s okamžitou platností," napsali zástupci Děčína.

Pětačtyřicetiletý Budínský byl v NBL služebně suverénně nejstarším koučem, Válečníky vedl už od sezony 2004/05. Během té doby s týmem vybojoval tři druhá a tři třetí místa, za celou dobu jeho působení neskončil Děčín hůř než pátý. V letech 2010 až 2013 trénoval zároveň i národní tým, s nímž postoupil na mistrovství Evropy.

Jeho nástupce Grepl je někdejším dvojnásobným nejlepším střelcem české ligy, v roce 1996 získal v brněnském dresu titul. V uplynulých třech letech působil v Německu jako asistent trenéra bundesligového Weissenfelsu, předtím tutéž pozici zastával v USK Praha. Pracoval i u mládežnických reprezentací.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články