Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Plzeň získala divokou kartu a může hrát nejvyšší basketbalovou ligu

Praha - Basketbalový klub Lokomotiva Plzeň získal divokou kartu, která ho opravňuje ke startu v nejvyšší soutěži mužů v příští sezoně. Dnes o tom na svém zasedání rozhodl výbor České basketbalové federace (ČBF), který tak Západočechy přizval jako třináctého účastníka do příštího ročníku Mattoni NBL. Informoval o tom sportovní ředitel soutěže Zdeněk Ringsmuth.

"Zájem o divokou kartu mělo i Ústí nad Labem, ale nakonec z toho sešlo a Plzeň zůstala jediným kandidátem," řekl Ringsmuth. Nestandardní počet týmů v příští prvoligové sezoně je důsledkem toho, že základní část soutěže se bude hrát bez mistrovského Nymburku. Ten bude startovat v Jadranské lize a do české soutěže se zapojí až v nadstavbové části.

Proto se už v dubnu Asociace ligových klubů shodla na tom, aby v základní část NBL i bez Nymburku hrálo dál dvanáct týmů. Vedle Plzně se v příští sezoně v nejvyšší soutěži objeví také vítěz druhé ligy BA Sparta Praha, která právě Plzeň ve finálovém boji o postup mezi elitu nedávno těsně porazila. Sparta už sice podala přihlášku do NBL, ale vedení soutěže v čele s Ringsmuthem a generálním sekretářem ČBF Milošem Pražákem v pátek chystá inspekční cestu do haly v pražských Stodůlkách, kde Pražané nastupují k domácím zápasům.

Je nám líto, video expirovalo.
Plzeň bude hrát NBL

Přihlášku do sídla svazu zaslal i Nový Jičín, který ale po skončení sezony čelí velkým ekonomickým problémům. Pro všechny zájemce o účast v NBL platí, že do 2. července musejí definitivně federaci oznámit, zda budou v příští sezoně první ligu hrát. Kdyby po tomto termínu "vycouvali", vystavili by se hrozbě pokuty ve výši 100 tisíc korun.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články