Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Písečtí Sršni se nezastavili ani před Slavií a mají šestou výhru

Basketbalisté Písku nenašli ani v šestém kole ligové sezony přemožitele a pokračují v senzačním tažení. Sršni na domácí palubovce porazili Slavii Praha 81:66 a s šesti výhrami vedou ligovou tabulku. Stoprocentní bilanci má na druhém místě i Nymburk, úřadující šampion ale kvůli startům v Lize mistrů odehrál zatím jen tři zápasy.

Basketbalisté Písku
zdroj: srsni.com autor: Vít Koubek

"Tak dneska to bylo opravdu těžké utkání. Slavia přijela velice dobře připravená, myslím si, že velmi slušně bránili. My jsme se zápasem poměrně protrápili, což je trochu zvláštní, když jsme dali 80 bodů v útoku," řekl asistent trenéra Písku Matěj Mach. "Rozhodla ale druhá čtvrtina, kdy jsme se dostali do našeho tempa, běhali do rychlých protiútoků a do poločasu jsme si vytvořili slušný náskok," konstatoval.

Už čtvrtou výhru v řadě vybojovalo třetí Brno, které sezonu zahájilo debaklem v úvodním duelu s Pískem. Dnes na něj nestačily Pardubice, které pod Špilberkem prohrály 82:89. Čtvrté Ústí nad Labem, které o víkendu utrpělo s Brňany první porážku v sezoně, si dnes spravilo chuť vítězstvím 87:72 v Ostravě.

Duel se Slunetou byl pikantní pro její nedávnou oporu Lamba Autreyho. V dresu Ostravy ale svému bývalému týmu nastřílel jen šest bodů, střelecky domácí táhli Martin Gniadek a Michal Svoboda, kteří dali po 18 bodech. Ve vítězném týmu dal 25 bodů Lesley Varner.

Třetí výhru v řadě si připsal pražský USK, který pod vedením hrajícího trenéra Blakea Schilba získal skalp loňského šampiona Opavy (86:78). Naopak třetí porážku za sebou musel strávit Děčín, doma podlehl Olomoucku 63:77.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články