Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Phoenix sahal po výhře nad Miami, nakonec jeho sérii výher nepřerušil

Miami - Basketbalisté Miami měli v úterý v NBA proti Phoenixu namále, ale sedmnáctibodovou šňůrou v poslední čtvrtině průběh otočili a prodloužilo domácí neporazitelnost na 14 zápasů. I když loňští finalisté ještě sedm a půl minuty před koncem prohrávali o deset bodů 80:90, předvedli strhující finiš. Phoenix při šňůře soupeře netrefil jedinou z deseti střel a prohrál 95:99.

"Začátek zápasu nebyl z našich nejlepších. Zato konec, to už připomínalo náš styl. Ve druhé půli a obzvlášť ve čtvrté čtvrtině jsme byli agresivnější," řekl trenér Miami Erik Spoelstra. Nejlepším střelcem jeho týmu byl Chris Bosh s 29 body, LeBron James přidal 20 a Dwyane Wade 19 bodů. Phoenix vedl veterán Grant Hill s 19 body, ale nikdo jiný se nedostal přes 13 bodů. Suns se drželi ve hře díky výkonu svých náhradníků, kteří přestříleli lavičku soupeře 42:24.

Slibný náskok, a to hned dvakrát, ztratili další z favoritů soutěže Los Angeles Lakers. Remízový stav v Houstonu zlomil 28 sekund před koncem trojkou Slovinec Goran Dragič a domácí vyhráli 107:104. Kalifornskému týmu v koncovce citelně chyběl Andrew Bynum, který se nechal vyloučit v závěru třetí čtvrtiny po druhé technické chybě. Nejlepším střelcem utkání byl s 29 body Kobe Bryant, jenž se poprvé představil bez ochranné masky na zlomeném nose, kterou nosil téměř měsíc od Utkání hvězd.

"Mohl bych ji darovat, kdyby se našel nějaký hlupák, který by tuhle propocenou masku chtěl," prohlásil Bryant. Jeho spoluhráč a španělský mistr Evropy z loňského roku Pau Gasol přidal 21 bodů. Houston vedl Courtney Lee s 23 body, hrdina vypjaté koncovky Dragič přidal 16 bodů a 13 asistencí. Basketbalisté Oklahomy City, třetí nejlepší v soutěži po Chicagu a Miami, prohráli v Utahu 90:97. Indiana doma zdolala s vydatnou pomocí náhradníků Los Angeles Clippers 102:89, lavička Pacers přestřílela své kolegy 50:23.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články