Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Phoenix je po nucené pauze stále stoprocentní, Lakers zvládli šlágr s Denverem

Šesté utkání po restartu NBA, šesté vítězství. Basketbalisté Phoenixu tentokrát porazili 128:101 Oklahomu a stále drží naději na postup do předkola play-off, které se v Západní konferenci rozběhne o víkendu. K tomu potřebují v posledních dvou kolech základní části vyhrát o jeden zápas více než Portland. Devin Booker se v dresu Suns blýskl 35 body.

Cameron Payne z Phoenixu (uprostřed) v utkání s Oklahomou
zdroj: AP autor: Mike Ehrmann

"Ještě jsme ničeho nedosáhli. Celou sezonu jsme si pod sebou kopali jámu, teď jsme vyhráli pár zápasů, ale ještě není co slavit. Bitva stále není úspěšně u konce," snažil se dál motivovat své svěřence trenér Phoenixu Monty Williams. "Nikdo nevěřil, že se do této situace ještě dostaneme. Teď máme šanci a chceme ji využít," dodal.

Oklahoma hrající bez čtyř opor přitom v prvním poločase vedla až o 15 bodů, ale Phoenix ještě do poločasu srovnal a ve druhé části na palubovce dominoval. Booker, který dal potřetí z posledních čtyř zápasů 35 bodů, trefil i střelu téměř z poloviny hřiště.

Rozhodující trojku trefil Kuzma

Los Angeles Lakers udolali v souboji prvního a třetího týmu Západu 124:121 Denver. Nuggets pět sekund před koncem neproměnili trestný hod, jenž jim mohl za stavu 121:121 přinést vedení, a pak neuhlídali poslední akci soupeře, která skončila vítěznou trojkou Kylea Kuzmy.

LeBron James přispěl k úspěchu 29 body a 12 asistencemi, Anthony Davis přidal 27 bodů a Kuzma 25 bodů. Zajímavou statistiku měl také oblíbenec fanoušků Alex Caruso. Ten sice nezaznamenal ani bod za dvacet minut na palubovce, ale Lakers s ním na hřišti přehráli Nuggets o 21 bodů.

Toronto přehrálo v dalším šlágru Milwaukee 

Hrál se také zápas dvou nejlepších týmů Východní konference, ale obě mužstva nechala odpočívat opory. Obhájce titulu Toronto ukázal širší kádr a porazil lídra soutěže Milwaukee 114:106. Chris Boucher se blýskl osobním maximem 25 bodů.

Miami vyhrálo důležitý zápas nad Indianou 114:92 a drží čtvrtou příčku ve Východní konferenci právě před Pacers a Philadelphií. Heat uspěli kolektivním výkonem, když hned sedm hráčů zaznamenalo dvouciferný počet bodů. Navíc se jim povedlo ubránit T.J. Warrena – nejlepší střelec soutěže po jejím restartu tentokrát zaznamenal jen 12 bodů.

Dallas i bez dvou hlavních hvězd Luky Dončiče a Kristapse Porzingise zvítězil 122:114 nad Utahem. Tim Hardaway dal 27 bodů a Seth Curry 22 bodů. Mavericks přitom ještě na začátku druhé půle prohrávali až o 22 bodů, ale předvedli svůj nejlepší obrat od února 2016. Utah k tomu pomohl tím, že hráče základní sestavy nechal hrát jen zhruba čtvrthodinu.

NBA:

LA Lakers - Denver 124:121
Miami - Indiana 114:92
Milwaukee - Toronto 106:114
Phoenix - Oklahoma City 128:101
Utah - Dallas 114:122

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články