Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Phoenix i podruhé přejel Denver, zářil velezkušený rozehrávač Paul

I druhé utkání čtvrtfinále play-off NBA mezi Phoenixem a Denverem opanovali domácí Suns, kteří zdolali Nuggets 123:98. V sérii tak vedou 2:0. Klíčem k jejich úspěchu byl skvělý týmový výkon, neboť hned deset hráčů dalo minimálně sedm bodů. Hlavní hvězdou byl rozehrávač Chris Paul se 17 body, 15 asistencemi a žádnou ztrátou míče.

Utkání Phoenix - Denver
zdroj: REUTERS

Denver spoléhal zejména na nejužitečnějšího hráče sezony Nikolu Jokiče, který měl 24 bodů a 13 doskoků. Chyběla mu ale větší podpora spoluhráčů, z nichž už jen tři se dostali alespoň na 10 bodů.

Phoenix od začátku vedl a na přelomu poločasů dokázal odskočit až na 21 bodů, čímž duel rozhodl. V poslední části už mohly opory odpočívat, přesto Suns navýšili vedení až na 31 bodů a v klidu směřovali za výhrou.

"Byl to od nás ostudný výkon a oprávněně jsme odcházeli se svěšenými hlavami. Nedivím se, že místní fanoušci skandovali, že vyhrají 4:0 na zápasy, protože jestli budeme takhle hrát i doma, tak to opravdu bude rychlá série," zlobil se po nejvýraznější porážce v sezoně trenér Nuggets Michael Malone.

Nejlepším střelcem Phoenixu byl Devin Booker s 18 body, jenž přidal 10 doskoků. Deandre Ayton zaznamenal 15 bodů a 10 doskoků, Mikal Bridges 16 bodů.

2. kolo play-off NBA:

Západní konference - 2. zápas:
Phoenix - Denver 123:98, stav série 2:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články