Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Petrovičová překonala bolest a dala 18 bodů. Stálo to za to, řekla

Orenburg (Rusko) – V posledních týdnech to nebyla ze strany USK žádná sláva. O to sladší je vítězství v Orenburgu a postup do Final Four Euroligy. K velkému triumfu vedla bojovnost na maximum.

Sonja Petrovičová v akci
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

"Já si teď ještě asi pořádně neuvědomuju, co jsme dnes vlastně dokázaly. Jsem moc hrdá na náš tým. Dnes si každý sáhl na dno a hrál na víc než 100 procent," radovala se Sonja Petrovičová, jež při vítězství 70:57 byla s 18 body druhou nejlepší střelkyní USK.

Srbská mistryně Evropy byla hlavní tahounkou USK v celé sezoně a patří mezi favoritky na cenu pro nejužitečnější hráčku soutěže. I ona se však v závěru základní části dostala do útlumu a i ve čtvrtfinále se hledala. Ve druhém utkání s Orenburgem se navíc při kolizi pod košem zranila a hrozilo, že do posledního duelu ani nenastoupí.

Je nám líto, video expirovalo.
Petrovičová: Mohlo to bolet, ale musela jsem hrát

"Mohlo to bolet, ale musela jsem hrát. Teď mám měsíc na uzdravení. Stálo to za to," prohlásila. Se sebezapřením se na hřišti objevila, ale za celý poločas se nedostala do zakončení a měla jen dva body z trestných hodů. Ve druhé půli se ale zaskvěla a 16 body dotáhla USK k postupu.

"Za normálních okolností by Sonja nehrála. Když nastoupila, bylo to trošku rozpačité, bála se zatížit zraněnou nohu, ale v druhém poločase do toho dala srdce a důležité koše. Pomohl jí i adrenalin a v zápalu boje na zranění zapomněla," řekla trenérka Natália Hejková.

"To, že jsme ve Final Four potřetí v řadě, dokazuje, že všechno, čím jsme si s týmem prošly, stálo za to. Prošly jsme si horšími i lepšími chvilkami, ale když se dosáhne na takový úspěch, vše špatné se zapomene," dodala Petrovičová.

Ještě není konec

Velkou radost měla i kapitánka Laia Palauová, která se chystá po sezoně buď zcela ukončit kariéru, nebo se stáhnout z vrcholového basketbalu. Proto jí hrozilo, že by případná prohra v Orenburgu pro ni znamenala poslední euroligový zápas kariéry. To nechtěla dopustit, v sedmatřiceti letech téměř neslezla z palubovky a dirigovala tým za postupem.

"Jsem moc šťastná, protože poslední měsíc pro nás nebyl vůbec jednoduchý. Tato série play-off pro nás byla ta nejobtížnější ze všech, náročné zápasy, fyzický basketbal, malá rotace a o to víc si cením tohoto postupu," radovala se španělská rozehrávačka.

"Myslím, že jsme si výhru dnes zasloužily, i přesto, že jsme nehrály perfektní basketbal po celé utkání. Ale bojovaly jsme až do konce a to je to, co dělá týmy úspěšné. Jsem ráda, že v každém zápase se vždy najde někdo, kdo dokáže tým podržet a přečkat krušné chvilky na hřišti, to nás právě dělá tak dobrým týmem, který lze jen těžko zastavit," dodala.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články