Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Peterka znovu mění dres. Je opravdu výhra, pochvaluje si jeho příchod sportovní ředitel Štrasburku

Třetí přesun během jedné sezony. Český reprezentant Martin Peterka po dvouměsíčním angažmá v tureckém Merkezefendi, kam odešel z německého Würzburgu, znovu mění barvy. Tentokrát zamíří 205 centimetrů vysoký pivotman do Štrasburku, kde zasáhne i do Ligy mistrů.

Peterku angažoval Štrasburk jako náhradu za zraněné hráče Matta Mitchella a Léopolda Cavaliérea. "Máme z tohohle přestupu velkou radost. Potřebovali jsme posílit a nechtěli jsme vzít někoho, kdo doteď nikde nehrál. Podepsat do konce sezony takového zkušeného hráče, který to umí na pozici 4 a zároveň dokáže střílet za tři body, je opravdu výhra. Až se Matt a Leo vrátí, trenér bude mít i s Martinem vynikající tým," řekl sportovní ředitel Nicola Alberani.

Štrasburk je v tabulce francouzské ligy po 19 kolech na devátém místě. V minulých dvou sezonách působil v klubu Peterkův bývalý spoluhráč z Nymburka Jaromír Bohačík. Ve francouzské lize od začátku roku nastupuje další český reprezentant Tomáš Kyzlink za Limoges.

Peterka ještě v neděli odehrál zápas turecké ligy a pomohl k výhře nad Darussafakou. S Merkezefendi se rozloučil po devíti utkáních.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články