Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Pátý Čech v NBA. Byl jsem připravený, říká po debutu Krejčí

Jeho cesta do NBA nebyla v posledním roce snadná, ale Vít Krejčí se své premiéry přece jen dočkal. Proti Utahu jako pátý Čech v historii zasáhl do zápasu NBA - v dresu Oklahomy odehrál tři minuty a čtrnáct sekund. Po utkání vysvětloval své nedávné peripetie s vízem i ohlasy na hru.

Vít Krejčí
zdroj: ČTK/AP

"Byl to super pocit po tak dlouhé době vyběhnout na hřiště a mít šanci hrát. Byla tam spousta fanoušků. Doufám, že minuty budou jen narůstat, protože ten pocit miluju," řekl Krejčí, pro něhož to byl vůbec první zápas od loňského září, kdy si ještě v dresu Zaragozy přetrhl přední zkřížený vaz a při operaci se zjistilo, že má poškozené i oba menisky. Během rehabilitace byl zařazen na soupisku záložního týmu Oklahoma City Blue hrajícího G-League.

Že se dočká debutu hned proti Utahu, dopředu nevěděl. "Nijak jsem se o tom s trenérem nebavil. Každopádně já se připravuju pokaždé, jako bych měl odehrát celý zápas. Byl jsem připravený, kdybych dostal šanci vyběhnout na palubovku, a jsem rád, že jsem šanci dostal," prohlásil Krejčí.

Po dlouhé pauze si užívá, že může opět hrát. "Je to skvělý pocit. Byl to dlouhý rok a já miluju basket a být na hřišti. Pro mě minulá sezona byla hodně těžká, když jsem nemohl (po zranění) nastoupit ani do jednoho zápasu, a být na palubovce je super pocit. Doufám, že těch minut bude co nejvíc, protože pocit být na hřišti, hrát zápas a ještě v NBA, to je prostě skvělé," prohlásil jednadvacetiletý rodák ze Strakonic.

Je nám líto, video expirovalo.
Krejčí má za sebou premiéru v NBA

O čtyři přípravné zápasy jej obrala komplikovaná administrativa. "Určitě to hodně věcí zkomplikovalo a byla to nešťastná shoda náhod, kdy jsem musel odletět do Mexika na pár dnů si vízum vyzvednout. Klub ani já jsme s tím nemohli nic dělat. Byla to prostě nešťastná shoda náhod, která začátek sezony zkomplikovala, protože se pořád dostávám do formy. Ale vím, že těch zápasů bude ještě spoustu," uvedl Krejčí.

Přeje si, aby jeho čas na hřišti narůstal. "Samozřejmě více minut by pro mě bylo úplně nejlepší, pro mě je teď nejdůležitější, abych se cítil dobře a dostal se do formy. Hlavně, aby koleno drželo, což musím zaklepat, že drží. Nemám s tím žádné problémy a to je nejdůležitější. Chci se krok za krokem dostat zpátky do formy, abych co nejdřív mohl být už na sto procent," doplnil Krejčí.

Satoranský je veterán, Krejčí teprve začíná, říká agent

Poprvé v historii v NBA nastoupili dva čeští hráči v jedné sezoně a dočkali se v jeden den. Tomáš Satoranský debutoval za New Orleans proti Philadelphii "Oba jsou v různých fázích kariér v NBA. Tomáš už je zkušený veterán, přináší obrovskou zkušenost do týmu, kdežto Vítek je na začátku své cesty v NBA, takže celé je to ještě před ním se všemi překážkami. Myslím si, že oba mají správnou vůli dokázat, že jsou nejlepší v tom, co dělají, a oběma přejeme úspěšnou sezonu," řekl agent obou českých zástupců v NBA Phillip Parun.

Dva české hráče v NBA považuje za fantastický milník. "Hlavně pro mladého českého hráče, který si šel svojí cestou a dotáhl to na nejvyšší stupeň. Teď začíná samozřejmě další část dlouhé a náročné trnité cesty, a to je prosazení se v NBA," doplnil na adresu Krejčího.

Parun je rád, jak dobře proběhlo léčení zraněného kolena českého talentu. "Zranění patří k rizikům profesionálního sportu a zejména v kontaktním sportu, jako je basketbal. Myslím, že důležité je, že dopadla dobře jeho operace i rehabilitace, a teď je to celé před ním. Jsme šťastní, že po nějaké roční odmlce je Vítek zpátky na palubovkách," dodal Parun.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články