Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Patnáct vteřin od výhry, Nymburk však nakonec znovu prohrál

Petrohrad Nymburští basketbalisté prohráli i ve svém druhém utkání ve VTB lize. Patnáct vteřin před koncem přitom ještě nad Petrohradem vedli o čtyři body, v prodloužení však domácímu ruskému celku podlehli 91:95.

Nymburk - Kazaň
zdroj: ČTK autor: Michal Krumphanzl

Petrohrad už ve druhé čtvrtině utekl na 12 bodů, ale Nymburk se ještě do poločasu dostal zpět do hry a šňůrou 8:0 v úvodu druhé půle získal vedení. Od té doby se hrál velmi vyrovnaný zápas a oba celky se střídaly ve vedení.

Do koncovky šel v lepším postavení Nymburk a půl minuty před koncem vedl 77:73. Jenže pak dal těžkou trojku domácí Walter Hodge, Radoslav Rančík následně proměnil jen jeden trestný hod a domácí měli 11 vteřin na vyrovnaní. To se v poslední vteřině povedlo po útočném doskoku bývalému hráči Prostějova Kyleu Landrymu, který byl navíc faulován a mohl trestným hodem rozhodnout. Jenže minul a zápas šel do prodloužení.

V něm zvratem povzbuzený Petrohrad začal šňůrou 6:0, ale trojky Tre Simmonse a Pavla Houšky udržely Nymburk v kontaktu. Houška pak další trojkou srovnal na 91:91, ale koncovka patřila domácím, kteří z trestných hodů rozhodli.

Nymburk se zbytečnými chybami připravil o možnost na zvrat. Nejlepším střelcem hostů byl s 19 body Rančík, který však v prodloužení kvůli faulům chyběl. Dalších 17 bodů přidal Darius Washington.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články