Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Parker střelou s klaksonem zajistil San Antoniu výhru nad Oklahomou

New York - Hned na prahu nové sezony na sebe narazili poslední finalisté play-off západní konference San Antonio a Oklahoma. Na rozdíl od loňských vyřazovacích bojů se z vítězství tentokrát radovalo San Antonio, kterému výhru 86:84 zajistil proměněnou dvoubodovou střelou v poslední vteřině rozehrávač Tony Parker. Oklahomský Kevin Durant překonal v zápase hranici 10 000 bodů jako druhý nejmladší hráč historie. Plánované utkání mezi New Yorkem Knicks a Brooklynem Nets bylo odloženo kvůli následkům bouře Sandy na 26. listopadu.

Tony Parker v utkání proti Oklahomě
zdroj: Getty Images

Zatímco San Antonio Spurs již mělo na svém kontě jedno vítězství, pro Oklahomu se jednalo o úvodní utkání sezony a zároveň o první soutěžní střetnutí bez James Hardena, který před sezonou putoval do Houstonu. San Antonio si udržovalo po většinu zápasu mírný náskok, jenže Thunder se nevzdávali a v závěrečné čtvrtině se dostali do vedení.

Ještě minutu před koncem střetnutí vedla Oklahoma o tři body, jenže konec zápasu patřil Spurs a konkrétně Parkerovi. Francouzský rozehrávač nejprve vyrovnal 30 sekund před sirénou svou jedinou trojkou v zápase. Oklahoma při posledním útoku ztratila míč, a tak si domácí Spurs vzali oddechový čas. Po rozehrání míč doputoval k Parkerovi, který proměnil dalekou střelu za dva body současně se závěrečným klaksonem.

"Musel jsem se střelou spěchat, on se ke mně blížil strašně rychle," řekl Tony Parker k rozhodující střele, při níž proti němu běžel nejlepší blokující hráč minulé sezony Serge Ibaka.

Parker v utkání zaznamenal celkem 14 bodů a 11 asistencí, jeho spoluhráč Tim Duncan se dostal na 20 bodů. Oklahomu vedl Kevin Durant s 23 body a se stal po LeBronu Jamesovi druhým nejmladším hráčem, který v NBA překonal hranici 10 000 bodů. Kevin Martin, jenž přišel z Houstonu jako součást výměny za Jamese Hardena, se v dresu Thunder uvedl patnácti body.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články