Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Pardubicím trenérská změna zatím nepomohla - v prodloužení podlehly USK

Praha - Levell Sanders zahájil trenérské angažmá u basketbalistů Pardubic porážkou na palubovce USK Praha. Domácí vysokoškoláci zvítězili 93:89 poté, co si v poslední sekundě základní hrací doby vynutili pokračování zápasu do prodloužení.

V druhém prodloužení pak Pražané i díky třem trojkám dokonali obrat. Jednu z nich dal Jaromír Bohačík, který se v zápase trefil zpoza tříbodového oblouku celkem čtyřikrát včetně vyrovnávacího koše ve 40. minutě. S 20 body byl také nejlepším domácím střelcem, Pardubicím nepomohlo k vítězství ani 33 bodů Lamba Autreyho.

"V základní hrací době jsme hráli nekoncentrovaně. Pokaždé jsme měli na začátku nějaké problémy, ať už to byl doskok, pick and roll nebo obrana. V prodloužení jsme ale hráli úplně jinak. Při oddechových časech jsme si něco řekli, a to i splnili. V koncovkách většinou rozhodují individuální výkony a kvality, a ty Jaromír Bohačík dnes ukázal," konstatoval domácí trenér Mirsad Alilovič.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání USK - Pardubice

Pardubice v minulém kole prohrály s Opavou souboj o čtvrté místo, načež rezignoval trenér Dušan Bohunický. A při Sandersově premiéře nestačily na dalšího souseda v tabulce, který už má za nimi ztrátu jen dvou vítězství. "To, co dnes rozhodovalo, bylo, že v některých situacích jsme měli být chytřejší. Pro mě to byla dnes premiéra a asi jsem udělal i nějaké chyby, z kterých se poučím," řekl Sanders.

Opava si čtvrté místo upevnila po výhře 95:78 ve Svitavách, na které se 31 body podílel Luděk Jurečka. A roli favorita potvrdil i vedoucí Děčín, byť proti poslednímu Brnu se na výhru 90:83 nadřel. Hosté do poslední čtvrtiny vstoupili jedenáctibodovou šňůrou a dokonce se v 35. minutě ujali poprvé v zápase vedení 75:73. Severočeši si ale vítěznou sérii nenechali přerušit a vyhráli posedmé za sebou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články