Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Pardubice zvládly první duel o bronz proti Svitavám

Souboj o bronz dvou zklamaných celků rozehrály lépe domácí Pardubice. Východočeši porazili v prvním utkání o třetí místo svitavské Tury 71:65 a připravili si lepší výchozí pozici do odvety, která je na programu 20. května.

Pardubický Jiří Welsch
zdroj: ČTK autor: Kolařík Stanislav

Vyrovnaný zápas se lámal v polovině, když se domácí Pardubice ujaly vedení po prvním poločase 39:34 a vypracovaný náskok si Východočeši pojistili ve třetí čtvrtině, kterou vyhráli 17:13. V závěru se Svitavští na soupeře marně dotahovali a nakonec padli 71:65. Do odvety tak Pardubičtí půjdou v lepším rozpoložení.

"Struny máme hodně našponované a vždycky nám prasknou. Takže je musíme znova ladit, ale naštěstí jsme to vyladili na závěr a vyhráli. Finále se nepovedlo, ale furt je tady ve hře placka a ta se nevyhrává každý den. Je to o hlavě a my se musíme nad sebou zamyslet," uvedl Radek Nečas z Pardubic.

"Chybělo trochu štěstíčka a lepší obrana. Nedali jsme lehké protiútoky a to nás stálo vítězství. Doufám, že příště k tomu přistoupíme ještě líp než dneska, porveme se a ještě se sem vrátíme," řekl svitavský Pavel Slezák.

Play-off basketbalové ligy mužů; o 3. místo - 1. zápas:

Pardubice - Svitavy 71:65 (17:17, 39:34, 56:47) Nejvíce bodů: Spearman 24, Kent 11, Švrdlík 10 - Slezák 20, Roseboro 13, Smithson 12.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články