Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Pardubice výhrou nad Novgorodem udržely šanci na postup

Pardubice - Basketbalisté Pardubic zdolali v třetím kole osmifinále Vyzývacího poháru Nižnij Novgorod 87:80 a díky první výhře ve skupině K si uchovali naději na postup. Ruskému týmu nepomohl ani výborný střelecký výkon Poláka Michala Ignerského, jenž zaznamenal 28 bodů.

Radost basketbalistů Pardubic
zdroj: ČT4

Během úvodních 15 minut nastřílel Ignerski 17 bodů a v rozletu ho zastavil až třetí faul, po němž strávil zbytek úvodního poločasu na lavičce. "Chvíli jsme měli trable zastavit jejich nejlepšího hráče Ignerského, i když jsme se na něj připravovali. Na druhou stranu je třeba říci, že trefil i některé těžké střely a v prvním poločase soupeře držel ve hře," uvedl pardubický trenér Jan Slowiak. 

I tak domácí tým většinou vedl, čtyři minuty před koncem dokonce o deset bodů (75:65). Ignerski, jenž měl už čtyři osobní chyby, se po návratu do hry pěti rychlými body postaral o snížení, Pardubice si ale závěr pohlídaly.

"Důležité bylo, že jsme ve třetí čtvrtině ustáli malou krizi. Na konci utkání už jsme byli schopni výsledek kontrolovat - chodili jsme si pro fauly a proměňovali jsme trestné hody," řekl Slowiak, jenž se musel obejít bez rozehrávačů Čarneckého a Tótha. "I proto je to nesmírně cenné vítězství. Jedním z klíčových faktorů bylo, že jsme dokázali vyhrát bitvu na doskoku, což je zvláště proti tak fyzickému soupeři velmi důležité," dodal kouč. 

Východočeši uspěli i díky střelbě trestných hodů, z 37 pokusů jich proměnili 32. Nejlepším střelcem Pardubic byl Muirhead s 20 body, Arnold přidal k 15 bodům stejný počet doskoků. Za týden přivítají pardubičtí basketbalisté Besiktas Istanbul, kterému v prvním utkání v Turecku podlehli 70:78.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články