Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Pardubice smetly Prostějov a udržely si třetí pozici

Praha - Vysokou výhrou 85:62 deklasovali pardubičtí basketbalisté Prostějov a upevnili si třetí místo v tabulce. Orli naopak pokračují v nevydařeném vstupu do sezony, s jedinou výhrou a čtyřmi porážkami mají přesně opačnou bilanci než jejich přemožitel a uzavírají s ní tabulku. Zároveň už obhájci bronzu potřetí v sezoně prohráli o více než dvacet bodů.

Dušan Pandula v dresu Pardubic
zdroj: ČTK/Géla František

Pardubice od úvodní porážky od Opavy počtvrté za sebou vyhrály. Hosté u nich propadli zejména v lichých čtvrtinách, v nichž dali dohromady o 25 bodů méně než soupeř. "Takhle jsme si zápas nepředstavovali. Pardubice nás s velkou energií dobře bránily, od začátku byly lepší, tlačily nás do kouta," řekl prostějovský trenér Zbyněk Choleva. "Ve druhé čtvrtině jsme to trochu vyrovnali, ale po přestávce se nám vstup nepovedl. Rozdíl byl obrovský, domácí byli na koni a my jsme se naopak nemohli dostat do kloudné situace," dodal.

S Pardubicemi drží krok Svitavy, které zvítězily 74:62 nad Ústím nad Labem. V domácím dresu byl americký pivot Nicchaeus Doaks se 13 body až čtvrtým nejlepším střelcem svého týmu, ale k tomu se zaskvěl 21 doskoky a o jeden vylepšil vlastní maximum této sezony. Jen tři získané míče jej dělily od absolutního rekordu Darka Vuksaniče z roku 2001.

Svitavy vyhrály potřetí za sebou, stejnou sérii drží Děčín po vítězství 84:78 nad Jindřichovým Hradcem. Naopak Ostrava potřetí v řadě prohrála, a to 73:80 v Kolíně, který pro změnu sérii tří porážek ukončil. Úplně poprvé v sezoně se radovali z úspěchu Brňané, právě jejich vítězství 89:81 nad USK Praha poslalo na dno tabulky Prostějov.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Pardubice - Prostějov

Pardubice - Prostějov 85:62 (25:12, 45:35, 68:46)

Nejvíce bodů: Wall 20, Švrdlík 14, Pandula 11, Příhonský 10 - Palyza 15, Šteffel 12, Slezák 8.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články