Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Pardubice si v Děčíně vynutily prodloužení, ale domácí zvládli nastavený čas lépe

Národní basketbalová liga se po svátcích vrátila předehrávkou 17. kola mezi Děčínem a Pardubicemi. V těsné koncovce byli úspěšnější domácí Severočeši a přestože museli jít do prodloužení, zvítězili nakonec 89:81. Děčín tak vrátil soupeři porážku z listopadu, Východočeši navíc padli počtvrté v řadě.

Děčín mohl zvítězit už v základní hrací době, ale Pardubice v závěru zapnuly a po srovnání na 73:73 mohly dokonce rozhodnout o výhře. Jenže Tomáš Vyoral neproměnil v posledních sekundách těžký tříbodový pokus a prodloužení už patřilo domácím.

Severočeši se v nastavení dostali do trháku a i díky proměněným trestným hodům Ondřeje Šišky, který si připsal celkem 22 bodů v utkání, zvítězili o osm bodů. Udrželi se tak v tabulce právě před Východočechy, kteří prodloužili černou sérii porážek.

"Měli jsme dva nebo tři pokusy vyhrát v základní hrací době. Samozřejmě s trestnými hody jako dnes je to o to těžší, ale patří to ke hře. Musíte využít výhody, které máte nabídnuté, což jsme nezvládli," konstatoval pardubický kouč Kenneth Scalabroni.

Je nám líto, video expirovalo.
Basketbalisté Děčína porazili Pardubice

"Začali jsme výborně a dali jsme Pardubicím za první čtvrtinu 29 bodů. Pak ale přišlo to, že náš útok není tak produktivní a nebudeme soupeře přehrávat každou čtvrtinu. K tomu nám trošku začala haprovat obrana. Ale neskutečnou bojovností a chutí zápas zvládnout jsme vyhráli v prodloužení," řekl trenér Děčína Tomáš Grepl.

Basketbalová Kooperativa liga mužů - 17. kolo:

Děčín - Pardubice 89:81 po prodl. (29:16, 42:37, 55:55, 73:73)

Nejvíce bodů: Šiška a Kroutil po 22, Kotásek 16 - Švrdlík 21, Slanina 20, Potoček 12.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články