Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Pardubice porazily Děčín a triumfovaly v českém basketbalovém poháru

Pardubice – Basketbalisté Pardubic podruhé v historii a poprvé od roku 1993 vyhráli Český pohár. Ve finále využili domácího prostředí a porazili Děčín 87:67. Severočeši tak ve finále prohráli podruhé za sebou a stále čekají na první trofej v historii klubu. Bronz vybojovala Opava, která v duelu o 3. místo porazila Kolín 91:75.

Pardubice slaví vítězství v basketbalovém poháru
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

"Jako trenér to moc neprožívám. Přece ti kluci na hřišti to musí odehrát. Jdou tam a díky nim se to všechno stane. Z mého pohledu je to celé o nich. Zároveň jsem ale velmi šťastný, protože každý rok se vám nepovede pro klub něco vyhrát," řekl pardubický trenér Levell Sanders, který si připsal první velký úspěch v roli trenéra.

V utkání byli mírným favoritem děčínští Válečníci, kterým v ligové tabulce patří druhá příčka, ovšem Pardubicím jako by pomohl velký obrat ze závěru semifinále s Kolínem a v utkání dominovaly.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Pardubice - Děčín

Po úvodních vyrovnaných sedmi minutách se domácí dostali šňůrou 10:0 do vedení, a to už nepustili. Děčín se ještě snažil udržet ve hře a snížil na čtyři body, jenže závěr poločasu Pardubičtí zakončili šňůrou 11:0 a definitivně odpor soupeře zlomili.

Po změně stran už domácí výhru v klidu kontrolovali, soupeře nenechali snížit na méně než 11 bodů a naopak v poslední části utekli až na rozdíl 24 bodů. Staralo se o to zejména duo Švrdlík a Autrey, kteří nastříleli 18 a 16 bodů. Za poražené byl nejlepším střelcem se 13 body Šiška.

"Neřekl bych, že rozdíl ve skóre je nějak šokující. Pardubice byly prostě o těch 20 bodů lepší, navíc se rozdíl navyšoval některými okolnostmi, šestkami a míči ze strany, takže dvacet bodů tomu odpovídá," řekl generální manažer Děčína Lukáš Houser, který koučoval tým poté, co byl v průběhu utkání za protesty vyloučen trenér Pavel Budínský.

"Pardubice hrály aktivněji, přičemž rozhodl první poločas. Ten skončil o 15 bodů, a i když jsme pak dělali, co jsme mohli, stahovali to a dostali se na úroveň deseti bodů, v jednu chvíli se zápas už zlomil a pak už to nešlo. Celkově Pardubice byly lepší a zasloužily si vyhrát," dodal Houser.

Finále:

Pardubice - Děčín 87:67 (28:20, 47:32, 70:49)
Nejvíce bodů: Švrdlík 18, Autrey 16, Wall a Nečas po 10 - Šiška 13, Landa 12, Houška 11, Stria 10.

O 3. místo:

Opava - Kolín 91:75 (24:24, 39:44, 63:61)
Nejvíce bodů: Šiřina 19, Kramný 16, Blažek 13 - Glover 18, McEachin 17, Bakič 12. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články