Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Český pohár Skupiny ČEZ Veltrusy

Pardubice odrazily nátlak Válečníků až v prodloužení. O finalistovi se tak rozhodne v Děčíně

I přes mizernou střelbu z trestných hodů dokázaly domácí Pardubice v prodloužení uhlídat vedení 81:78 a odvrátit tak děčínský mečbol. Válečníci přitom měli v obou koncovkách šanci semifinálovou sérii ukončit. O postupu do finále české nejvyšší basketbalové ligy tak rozhodne až sedmé utkání, a to v neděli na půdě Děčína.

Pardubický Petr Šafarčík proti děčínskému Filipu Kroutilovi v semifinálové sérii
zdroj: FB BK Pardubice
Je nám líto, video expirovalo.
Pardubice odvrátily mečbol a rozhodne se v Děčíně

V úporné bitvě činil v prvním poločase, který vyhrály Pardubice 33:31, rozdíl ve skóre maximálně tři body. Největší náskok v zápase si dokázal vybudovat Děčín, když po Kroutilově trojce 2:19 minuty před koncem čtvrté čtvrtiny vedl 71:64.

Domácím se ale povedlo snížit na dva body a minutu před klaksonem přišel zásadní okamžik zápasu. Waltonovi sudí odpískali při nájezdu útočný faul a pro děčínského lídra po páté osobní chybě zápas skončil. Nejlepší pardubický střelec Dickerson vzápětí vyrovnal a v prodloužení už měli Východočeši navrch.

"Ten zápas byl hrozně těžký. Bylo znát, že oba týmy chtějí opravdu hodně vyhrát. Utkání bylo velice fyzické a agresivní. Vše se rozhodlo až v prodloužení a právě v něm jsme předváděli takovou hru, jakou jsme chtěli předvádět celou dobu," uvedl DeMarco Dickerson.

Hosté jen marně dotahovali ztrátu. Kroutil 12 sekund před koncem snížil na rozdíl dvou bodů, Dickerson pak zahodil tři trestné hody, ale čtvrtý už proměnil a zpečetil výhru Pardubic.

"Dá se říct, že to bylo podobné utkání jako první zápas série v Děčíně, který také došel do prodloužení. Dnes soupeř vedl na konci základní hrací doby o sedm bodů, ale utkání se rozhodlo až v prodloužení," řekl trenér domácích Dino Repeša.

"Museli jsme hrát bez Roberta Rikiče, ale měli jsme 48 doskoků, z toho 18 útočných. Tým bojoval, dal do toho sto procent. Teď jsme jeden zápas od finále," dodal.

Dickerson byl s 23 body nejlepším střelcem utkání. Za Děčín dal o bod méně Matěj Svoboda, Walton měl 18 bodů, sedm asistencí a pět doskoků.

"Zápas se mi hodnotí hrozně těžko, protože jsme byli fakt krůček od toho, abychom už postoupili do finále. Přijeli jsme sem pro vítězství, ale soupeř bohužel na konci trefil pár těžkých střel, my jsme je naopak neproměnili. Pořád ale věřím, že to v neděli doma urveme a půjdeme si pro to, co chceme, a to je finále," řekl děčínský Tomáš Jansa.

Pardubice – Děčín 81:78 po prodl. (13:13, 33:31, 54:50, 71:71)

Nejvíce bodů: Dickerson 23, Čolak 11, Vyoral a Švrdlík po 10 - M. Svoboda 22, Walton 18, Kroutil 12. Stav série: 3:3.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články