Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Ostravští basketbalisté vzdorovali v Nymburku jen deset minut

Nymburk - Nymburští basketbalisté vyhráli v nadstavbové části první ligy nad Ostravou 81:67 a po třiceti zápasech nejvyšší domácí soutěže mají na kontě dále jen jedinou porážku. Ostrava se díky získanému bodu posunula ve vyrovnané tabulce skupiny A1 na druhé místo před Kolín.

První čtvrtina skončila nerozhodně, ale po druhé desetiminutovce už měli obhájci titulu k dobru devět a po třetí devatenáct bodů. 

Ronen Ginzburg (Nymburk):

"Doufali jsme, že budeme hrát lépe než v minulém zápase, a to se podařilo. Ve chvíli, kdy byl rozdíl dvacet bodů, jsme ovšem měli přitlačit a mělo to být o třicet. Místo toho jsme zvolnili tempo."

Nymburský trenér si pochvaloval výkon svého týmu v defenzivě, kterou nejvíce zlobil autor 20 ostravských bodů Jeremiah Wilson. "Hráli jsme dobrou obranu, 67 bodů není špatný výsledek. Většinou (Ostravané) dávají kolem osmdesáti bodů za zápas," dodal Ginzburg.

Trenér Ostravy Dušan Medvecký přiznal, že na jednu stranu je spokojený, ale na druhou naštvaný. "Pokud jsme nepředržovali balon, byli jsme konkurenceschopní. Příčinou vyššího náskoku Nymburka bylo, že jsme nezastavili jejich rychlý přechod do protiútoku," řekl Medvecký.

Skupina A1 - 7. kolo:

Nymburk - Ostrava 81:67 (25:25, 45:36, 65:46) Nejvíce bodů: Carter 16, Rančík 14, Efevberha 13, Benda 12, Houška 11 - Wilson 20, Číž 15, Ames 13. Rozhodčí: Hošek, Macela, Kec. Trestné hody: 18/15 - 24/18. Fauly: 19:18. Trojky: 8:9.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články