Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Ostrava i Levice zvládly cestu do čtvrtfinále NBL ve dvou duelech

Praha - Basketbalisté Ostravy i Levic ukončili předkolo play-off NBL už po druhém zápase. Nová huť zvítězila v Chomutově 89:84 a ve čtvrtfinále se střetne s Prostějovem. V dresu Ostravy se blýskl Jurečka, jenž proměnil všech šest pokusů za tři body a celkem nasbíral 22 bodů. Ještě o bod více zaznamenal jeho spoluhráč Hughes. Slovenský klub přešel přes Svitavy, které zdolal 86:84, a bude hrát s obhájcem titulu Nymburkem. Další čtvrtfinálové dvojice tvoří Děčín - USK Praha a Pardubice - Kolín.

Basketbal
zdroj: isifa/VLP autor: Luboš Jeníček

Hráči Děčína a USK Praha si před sérií play-off proti sobě zahráli v posledním kole nadstavbové části skupiny A1 a Severočeši zvítězili na Folimance 67:62. Oba týmy šetřily nejvytíženější hráče. "Chtěli jsme to odehrát se zvednutou hlavou a pocitem, že se s nimi utkáme ještě minimálně třikrát v play-off. Vítězství je určitě dobré," řekl děčínský kouč Pavel Budínský.

"Jsem rád, že mladí hráči odvedli solidní výkon, který možná na play-off nebude stačit, protože tam je to o něčem jiném. Aspoň mi to ukázalo, na čem pracovat," dodal Budínský. Domácí trenér Kenneth Scalabroni si postěžoval, že porážka není ideální pro sebevědomí týmu. "Přijeli bez tří hráčů a stejně nás porazili. Hráli fyzicky, dobře doskakovali. Nehráli jsme chytře a špatně jsme stříleli," vyjmenoval důvody porážky.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články