Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Ostrava dlouho sahala po výhře. Válečníci ale nakonec domácí půdu ubránili

Ostravští basketbalisté celé utkání sahali po famózním vstupu do boje o ligový bronz. Ještě minutu před koncem úvodního duelu vyhrávali v Děčíně 73:72, pak však domácí podržely trestné hody. Válečníci zásluhou kapitána Tomáše Pomikálka ovládli závěrečnou čtvrtinu a s vítězstvím 78:74 si připsali i první bod v sérii na dva vítězné zápasy. Druhé utkání odehrají basketbalisté ve čtvrtek od 17:30 na Tatranu. Přímý přenos vysílá opět i ČT sport Plus.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Záznam utkání o bronz Děčín – Ostrava

Po vyrovnaných úvodních minutách převzala hostující Nová Huť kontrolu nad utkáním a ve druhé čtvrtině vedla až o 16 bodů. Válečníci postupně manko mazali, ještě sedm minut před koncem ale prohrávali o devět bodů.

"Věděli jsme, že budeme v prvním poločase hrůzostrašní, protože po semifinále jsme vlastně pořádně netrénovali a rozebíhali jsme se až dnes. Odpočinek byl zkrátka potřeba," přiznal děčínský kouč Tomáš Grepl.

Necelých pět minut před koncem poslal domácí do nejtěsnějšího vedení trojkou Tomáš Pomikálek. V dramatické koncovce se pak skóre přelévalo, poslední minuta ale vyšla lépe Děčínu.

"Bohudík se počítají body a nevýkon. Bereme první výhru, jsme za ni šťastní, ale rozhodně je co zlepšovat. Trošku jsme se rozkoukávali, nebyli jsme se schopni rozběhnout, netrefili jsme nic. To je na domácí palubovce tristní," okomentoval nejlepší střelec domácích Pomikálek s 21 body.

Stejnou bilanci měl v dresu Ostravy Matej Majerčák, který přidal deset asistencí. "Velmi to zamrzí. Těžko se mi dnešek hodnotí, protože byla velká šance urvat první vítězství. Měli jsme pár úseků, kde jsme ztratili koncentraci a Děčín trefil nějaké střely. Věřím, že se sem ještě vrátíme," řekl.

Děčín – Ostrava 78:74 (11:22, 28:33, 47:50)

Nejvíce bodů: Pomikálek 21, Walton 14, Ogundiran 12 – Majerčák 21, Heinzl 14, Michal Svoboda a Williams po 12.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články