Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Osmititulový Hruban: Opava si zaslouží uznání. Je dobře, že to nebylo o čtyřicet

Proslulý basketbalový reprezentant Vojtěch Hruban došel s Nymburkem k dalšími titulu. Sérii s Opavou Středočeši vyřešili ve dvou zápasech, když vyhráli venku 108:89. Soupeř se ale dlouho držel a donutil hrát nejlepší český tým na maximum až do konce, což Hruban ocenil. Dle něj k tomu pomohl i částečný návrat fanoušků do hal.

Vojtěch Hruban přebírá pohár pro mistra NBL
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

"Je to pro mě sladší titul než všechny ostatní, protože to nebyla jednoduchá sezona. Pauza před ní byla velká a tím, že se loňský ročník nedohrál, je to jeden titul za dvě sezony. Kdyby se to tak hodnotilo na procenta, bude tenhle asi trochu výš než ostatní. Bylo to víc emocionální než jindy," přiznal v nahrávce pro média Hruban.

On sám se dočkal ve středočeském týmu už osmého titulu v kariéře. Po Petru Bendovi (13) a Martinu Křížovi (9) je třetím nejúspěšnějším hráčem stávajícího kádru. Radost z triumfu byla pro něj o to větší, neboť Opava dokázala v obou zápasech s Nymburkem držet dlouho krok a nestačila jen v závěru.

"Dávali do toho vše. Nehráli jsme dnes špatně, ale Opava se dokázala držet zuby nehty. Pokaždé, když jsme se dostali na 12 nebo 15 bodů, dali těžkou trojku, ubránili a byli zpět. Patří jim určitě velký kredit," řekl Hruban a ocenil i celkový náboj a tempo zápasu. "To k tom všemu ještě přidá. Nebylo to o 40 a museli jsme si to vybojovat až do konce. Je to super, protože mít finále o 40 by nebylo dobré," uvedl kapitán Nymburka.

Ocenil i atmosféru závěrečných zápasů, kdy se díky uvolňujícím opatřením mohlo do hal vrátit deset procent fanoušků z celkové kapacity. Stejně jako v prvním utkání v Nymburce se i odveta v Opavě hrála v hlučné kulise.

"Jsem rád, že jsme mohli ty dva zápasy odehrát před atmosférou, která k finále patří. Ještě to sice není ono a umí to být ještě bouřlivější, ale buďme rádi za to, co máme. Snad je to první vlašťovka a příští rok budeme zase hrát před plnými halami. Myslím, že se to muselo i dnes fanouškům líbit. Zápas měl tempo, náboj a byla tam řada ostrých soubojů. Za poslední roky šlo o jedno z lepších finále," dodal Hruban.


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články