Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Oslabení basketbalisté v přípravě podlehli Itálii o 30 bodů

Trento (Itálie) - Čeští basketbalisté bez čtyř největších hvězd podlehli v přípravě na olympijskou kvalifikaci domácí Itálii jasně 48:78. Zápas se hrál v rámci turnaje, svěřenci trenéra Ronena Ginzburga se tak v sobotu utkají o třetí místo s Tureckem.

Sport
zdroj: ČT4

Pro Čechy šlo o druhé utkání přípravy, ve čtvrtek podlehli Číně. Stále však postrádají klíčové hráče Jana Veselého, Tomáše Satoranského, Davida Jelínka a Blakea Schilba.

Naopak Itálie již měla k dispozici posily z NBA Danila Gallinariho a Marca Belinelliho, kteří řídili zejména vydařený vstup domácích do utkání v podobě 31 bodů v první čtvrtině. Belinelli k tomu přispěl třemi trojkami a s 15 body byl nejlepším střelcem zápasu.

Češi na raketový vstup Italů nestačili zareagovat a postupně nabrali manko přes třicet bodů. Nejlepším českým střelcem byl s devíti body Jaromír Bohačík.

Je nám líto, video expirovalo.
Basketbalisté prohráli s Itálií rozdílem třídy

Hruban: Byla to pro nás trochu škola

"Italové přitáhli obranu a hráli velice agresivně. My jsme se s tím nedokázali srovnat. Nedokázali jsme zahrát nic z toho, co hrajeme. Všechno nám rozbili tím, že nás nepustili do pozicí, ve kterých jsme to měli hrát," popisoval autor osmi bodů Vojtěch Hruban.

"Velkou zásluhu na tom, že to dopadlo tak, jak to dopadlo, má soupeř, který nás fyzicky převálcoval. Dost velký faktor je to, že spousta kluků je tady nová a na tohle tempo nejsou zvyklí. Pro ně to byla trochu škola a i pro nás, co hrajeme evropské poháry, to bylo dneska o level výš a nedokázali jsme se s tím srovnat," připustila opora Nymburku.

Semifinále přípravného turnaje basketbalistů v Itálii:

Itálie - ČR 78:48 (31:16, 48:24, 65:34) 

Nejvíce bodů: Belinelli 15, Pascolo 12, Poeta 8, Gallinari 4 - J. Bohačík 9, Hruban 8, Houška 6, Auda 5. Fauly: 23:19. Trestné hody: 16/13 - 17/11. Trojky: 9:5. Doskoky: 36:44. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články