Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Oslabené Brno prohrálo v Tarsu, na venkovní výhru čeká tři roky

Mersin - Basketbalistky IMOSu Brno prohrály ve 13. kole Evropské ligy v Turecku s Tarsem 72:81. Oba týmy už ztratily naději na postup do play-off a bojovaly pouze o předposlední místo v tabulce. Trenér Jan Bobrovský se musel obejít bez dvou klíčových hráček základní sestavy, Hanu Horákovou vyřadily bolesti zad a Romanu Hejdovou problémy se zuby.

Basketbalistky Brna
zdroj: www.bkzabiny.cz/ autor: Carlos Novotný

Brňanky dlouho udržovaly vyrovnanou partii, ještě šest minut před koncem prohrávaly pouze o čtyři body. Po několika ztrátách míče v rozehrávce ale jejich naděje na zvrat padla.  České vicemistryně už tři roky čekají na venkovní výhru, šňůra jejich porážek na soupeřových palubovkách se natáhla na 19 zápasů. S Evropskou ligou se Brno rozloučí příští středu ve Francii, kde nastoupí proti Bourges.

Střelecky se v utkání prosazovaly hlavně zahraniční posily Brna, Abdiová zaznamenala 25 bodů a Ohldeová o tři méně. Obě odehrály celý zápas bez střídání. "Podali jsme po dlouhé době kvalitní výkon na hřišti soupeřek. Sice jsme opět doplatili na rozpačitý začátek, postupně se však naše hra zlepšila," poznamenal Bobrovský.

Po celé utkání hráčky Tarsu vedly, pouze dvě minuty před přestávkou se podařilo Brňankám srovnat skóre na 36:36. "Po slabším úvodu se začala prosazovat v podkošovém prostoru Ohldeová, kterou soupeřky s obtížemi zastavovaly. V podkošovém doskakování jsme soupeřky přehráli," dodal Bobrovský.

V závěrečné čtvrtině se podařilo Brňankám utkání zdramatizovat. "Stažení náskoku na čtyři body vypadalo slibně. Jenže jsme doplatili na nezkušenost a chyby v rozehrávce, které soupeřky rychle potrestaly," posteskl si Bobrovský.

Tarsus - IMOS Brno 81:72 (24:16, 45:40, 66:58)

Nejvíce bodů: Robinsonová 25, Miltonová-Jonesová 17, Doronová 14, Canová 13 - Abdiová 25, Ohldeová 22, Hanušová a Kašpárková po 6. Trestné hody: 15/14 - 8/6. Fauly: 14:17. Trojky: 1:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články