Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Orlando ukončilo vítěznou šňůru basketbalistů Chicaga

Chicago - Basketbalisté Orlanda porazili nejlepší tým Východní konference NBA Chicago na jeho palubovce 99:94 a přerušili jeho sérii osmi vítězství. V druhém čtvrtečním zápase Phoenix vyhrál nad obhájcem titulu Dallasem 96:94.

Utkání Orlando - Chicago
zdroj: ISIFA

Orlando v úterý prohrálo s nejslabším týmem soutěže Charlotte, a tak si chtěli hráči Magic napravit reputaci. To Orlandu vycházelo od začátku, když vyhrálo první čtvrtinu 37:22. Chicago ale postupem času přitvrdilo v obraně, zlepšilo se v útoku a dokázalo se na chvíli dostat do vedení, jenže Ryan Anderson minutu a půl před koncem trojkou zajistil Orlandu náskok 94:91, na což domácí odpověděli šesti nepřesnými střelami v řadě.

"Prohru s Charlotte jsme nesli hodně těžko. Dnes to bylo velké vítězství, chtěli jsme ukázat, jak dobří jsme doopravdy," řekl Anderson.

Sestřih a ohlasy utkání Orlando - Chicago

Nejlepším hráčem utkání byl hostující pivot Dwight Howard, který nasbíral 29 bodů, 18 doskoků a tři bloky. Jason Richardson přidal 18 bodů. Domácí táhl s 26 body Carlos Boozer, ale Derrick Rose dal jen 17 bodů, když trefil pouhých šest z 22 střel z pole.

V tradičním souboji rivalů ze Západní konference se radoval Phoenix, který porazil Dallas po obratu ve druhé půli. Phoenix na domácí palubovce vyhrál už počtvrté za sebou. Ve čtvrtečním utkání Suns prohrávali ve třetí části až o 12 bodů, ale poté předvedli na přelomu třetí a čtvrté čtvrtiny šňůru 31:8 a získali jedenáctibodový náskok. Dallas ještě zabojoval a vrátil se do hry, ale v posledních sekundách dvakrát neuspěl se snahou vyrovnat Rodrique Beaubois. Suns svého rivala porazili po osmi zápasech.

Phoenix střelecky vedl Jared Dudley, který 12 ze svých 18 bodů nastřílel ve třetí čtvrtině. Macin Gortat přidal 16 bodů a 12 doskoků. Za Dallas nastříleli po 18 bodech Dirk Nowitzki a Vince Carter.

Sestřih a ohlasy utkání Phoenix - Dallas

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články