Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Opora USK Elhotová si vyzkouší WNBA, získal ji úřadující šampion z Minnesoty

Minneapolis (USA) – Kateřina Elhotová se stane sedmou českou hráčkou, která si vyzkouší zámořskou WNBA. Opora USK Praha podepsala smlouvu s úřadujícím šampionem Minnesota Lynx.

"Máme volné léto a chtěla jsem toho využít. Minnesota se ozvala a ze dne na den jsem podepsala smlouvu. Je to pro mě velký sen a jsem strašně šťastná," prohlásila šestadvacetiletá křídelní hráčka, která má na kontě stříbro z mistrovství světa 2010, loňský triumf v Evropské lize či šest domácích titulů.

Služebně nejstarší hráčka USK hraje za pražský klub od roku 2006, v reprezentaci debutovala o rok později. Zúčastnila se olympijských her v Pekingu 2008 i Londýně 2012, startovala rovněž na dvou MS a pěti ME.

Je nám líto, video expirovalo.
Elhotová stráví léto ve WNBA, podepsala smlouvu s Minnesotou

V celku trojnásobného vítěze WNBA se skvělá střelkyně potká s někdejšími spoluhráčkami z USK Lindsay Whalenovou a Rebekkou Brunsonovou.

Ve WNBA, která se coby obdoba mužské NBA hraje od roku 1997, dosud působilo šest českých basketbalistek. Nejvýraznější stopu zde zanechaly Kamila Vodičková a Jana Veselá, jež se Seattlem slavily titul. Kromě nich si WNBA vyzkoušely ještě Eva Horáková, Romana Hamzová, Michaela Ferančíková a Zuzana Klimešová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články