Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Opava prohrála na palubovce Levic a ze skupiny nepostoupila

Pouze horší skóre rozhodlo o vypadnutí ve skupině. Basketbalisté Opavy prohráli v závěrečném 6. kole základní části Evropského poháru FIBA na hřišti Levic 80:94 a do osmifinálové části z třetího místa skupiny D nepostoupili. Svěřenci trenéra Petra Czudka měli stejně jako postupujíci Keravnos a Levice, ale i poslední Balkan na kontě tři výhry a tři porážky. Opava promarnila v utkání na Slovensku náskok 15 bodů ze třetí čtvrtiny.

Opavský Jakub Šiřina brání Eduarda Kotáska z Levice
zdroj: TASR/Profimedia

Slezanům nepomohlo ani 26 bodů kapitána Jakuba Šiřiny, který přidal i devět asistencí. V dresu úřadujícího slovenského mistra zazářil s 37 body Slovinec Miha Lapornik.

Opava vedla v úvodu 5:0 i 7:2, ale domácí ztrátu smazali a v 5. minutě díky třem proměněným šestkám Mihy Lapornika šli poprvé do vedení 14:13. Před koncem první čtvrtiny ale vedla Opava 27:23 a celkem 13 body se na tom podílel Jakub Širina. Levice ještě před vypršení první desetiminutovky snížily díky Lapornikově trojce.

Na startu druhé čtvrtiny ale Opava unikla do devítibodového náskoku díky trojce a dvěma trestným hodů Šiřiny. Přestože domácí dokázali ještě dvakrát snížit jen na rozdíl čtyř bodů, ale do poločasu Slezané unikli už na 54:42.

Na startu třetí čtvrtiny už to bylo o 15 bodů, ale domácí dokázali snížit na 58:62. Přestože Opava zareagovala a získala na začátku závěrečné části znovu dvanáctibodový náskok, zbytek utkání ovládli domácí. Od stavu 72:77, který zajistil trojkou Dontay Bassett, předvedli šňůru 16:0. Další trefou z dálky ji přerušil Šiřina, ale místo snížení z manka 80:88 při hře o postupové skóre dál dominoval soupeř.

Evropský pohár basketbalistů - skupina D, 6. kolo:

Patrioti Levice - BK Opava 94:80 (26:27, 42:54, 60:67)

Nejvíce bodů: Lapornik 37, Freeman 29, Kovac 9 - Šiřina 26, Bassett 17, Švandrlík 11.

Keravnos - Balkan 82:61

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články