Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Opava je třetím semifinalistou NBL, USK má k postupu blíž

Basketbalisté Opavy porazili i ve třetím čtvrtfinále play-off Hradec Králové a stejně jako mistrovský Nymburk a Kolín dokázali ukončit ligovou sérii v nejkratším možném čase. Duel na hřišti Sokolů dnes Opavští ovládli 95:70. Nerozhodnuté tak zůstává už jen utkání USK s Brnem, Pražané třetí zápas na svém hřišti vyhráli 80:75 a v sérii vedou 2:1.

Opava, které chyběl zraněný Petr Bohačík, měla zápas v Hradci Králové pod kontrolou od druhé čtvrtiny.

V ní povolila oslabeným domácím bez opor Halady a Barače jen 11 bodů, otočila skóre a od druhého poločasu už svůj náskok jen navyšovala.

Jakub Slavík k výhře přispěl 17 body, Jakub Šiřina a Radovan Kouřil přidali po 14 bodech. Nejlepším střelcem zápasu byl s 20 body domácí Pavol Lošonský.

Je nám líto, video expirovalo.
Opava postoupila do semifinále NBL

Podle asistenta trenéra Opavy Kryštofa Vlčka hráči podcenili vstup do zápasu s oslabeným soupeřem a výhra se nerodila lehce.

"Všechno to bylo takové vlažné a do toho jsme měli trojky 0/15 v poločase jako tým, který se o trojkovou střelbu opírá..." posteskl si Vlček.

"Nástup do třetí čtvrtiny byl velmi dobrý a agresivní. Půjčovali jsme si balon. Jak v obraně, tak i v útoku jsme si byli schopni vyhovět a vytvořili si takový náskok, že se potom zápas už jen dohrával," dodal.

USK o druhé výhře v sérii rozhodl až díky obratu v poslední čtvrtině, kterou ovládl 23:8. Dvaceti body se na vítězství podílel Blake Shilb, Ondřej Sehnal nastřílel jen o bod méně. Čtvrtý zápas je na programu v neděli.

"Těžký play-off zápas. Brno hrálo skvěle, speciálně v druhé čtvrtině. Jsem spokojen, protože jsme věřili do konce utkání i přesto, že stav byl v jednu chvíli minus deset bodů deset minut do konce," pochvaloval si trenér USK Dino Repeša.

"Naše obrana v poslední čtvrtině byla skvělá, a i díky tomu jsme ji vyhráli 23:8. Kontrolovali jsme doskok, což je pro nás velmi důležité. Musíme zlepšit trestné hody, to je o hlavě. Nemůžeme hrát play-off sérii a minout patnáct trestných hodů," našel i slabinu.

Čtvrtfinále basketbalové ligy mužů - 3. zápasy:

Hradec Králové - Opava 70:95 (25:20, 36:40, 51:75)
Nejvíce bodů: Lošonský 20, Peterka 13, Kantůrek 10 - Slavík 17, Šiřina a Kouřil po 14. Konečný stav série 0:3.

USK Praha - Brno 80:75 (26:22, 39:44, 57:67)
Nejvíce bodů: Schilb 20, Sehnal 19, Mareš 16 - Puršl 18, Farský 11, Blake a Krakovič po 9. Stav série 2:1.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články