Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Opava i podruhé zametla s Kolínem a má nakročeno do finále play-off

Další jednoznačné vítězství si v semifinále play-off nejvyšší soutěže basketbalistů připsala Opava. Hostující Kolín doma zdolala 87:68, v sérii vede 2:0 a v následujícím vzájemném utkání může na palubovce soupeře dovršit postup do finále. Druhá semifinálová série mezi obhájci titulu z Nymburku a Brnem začne v úterý.

Kolín začal pětibodovou šňůrou, v domácím týmu se jako první střelecky prosadil až ve 4. minutě Jakub Slavík. Po deseti minutách už ale Opava vedla a za první poločas nastřílela 50 bodů, z toho ve vynikající formě hrající Martin Gniadek osmnáct.

"Kolín hrál dobře, za první půlku dal devět trojek, ale my jsme měli víc energie, víc hráčů v rotaci. Naše lavička dala 51 bodů," pochvaloval si trenér Petr Czudek v České televizi.

Definitivně pak Kolín ztratil krok ve třetí části, kterou prohrál 10:21. Přesto měl nakonec ve vlastních řadách nejlepšího střelce zápasu - Jiří Jelínek dal 24 bodů. "Doma jsme je v základní části dvakrát porazili. Nevidím důvod, proč to nezopakovat dvakrát i teď," měl jasno Jelínek.

Opava - Kolín 87:68 (25:17, 50:41, 71:51)

Nejvíce bodů: Gniadek 20, Kvapil 15, Slavík 12 - Jelínek 24, Číž 13, Wallace 9.
Stav série: 2:0.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články