Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Opava byla blízko, Nymburk také. Nakonec ale oba týmy prohrály

Opavští basketbalisté na vítězství v Lize mistrů nedosáhli. V domácím prostředí podlehli Fribourgu těsně 76:77. Opava si připsala osmou porážku za sebou a ztrácí už tři výhry na šestou příčku znamenající postup do FIBA Europe Cupu. V dalším ze zápasů Nymburk podlehl řeckému AEK Atény 76:80.

Utkání Opava – Fribourg
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Opava opět nastoupila ve výrazně oslabené sestavě, scházeli klíčový rozehrávač Jakub Šiřina i jeho náhradník Radovan Kouřil. V úvodu se tak domácí hledali a švýcarský celek šel do vedení až o čtrnáct bodů.

Pak se ale rozstřílel Radim Klečka, s pětadvaceti body nejlepší střelec zápasu, a vrátil Slezany do hry. V závěru třetí části šla Opava do vedení a šňůrou 12:2 si vybudovala osmibodové vedení.

Jenže Fribourg odpověděl podobně a minutu a půl před koncem vedl o sedm bodů. Opavané se nevzdávali a málem zápas zlomili na svou stranu. Dvě trojky dal Jan Švandrlík a v závěru měl Klečka dvě šance na vítěznou střelu, ale ani jednu neproměnil.

"Trápil nás obranný doskok jako ve Fribourgu a soupeř nám odskočil. Ale pozitivní je, že jsme oproti předchozím zápasům zlepšili druhý poločas a dokázali jsme si vybudovat náskok. Bohužel závěr zamrzí. O to víc, že jsme měli dvě střely na vítězství," litoval Klečka.

Nymburk po porážce s AEK zůstává stále poslední

Nymburk prohrál na palubovce obhájce titulu AEK Atény po velkém boji 76:80, když osm vteřin před koncem nevyužil šanci jít do vedení. I podruhé v sezoně tak s lídrem skupiny svedli vyrovnanou bitvu s hořkým koncem a zůstávají poslední ve skupině C.

Nymburk oproti předchozím zápasům zlepšil obranu a udržel soupeře na 29 bodech v poločase. Problémy hostům dělali v první půli jen Jonas Mačiulis a také bývalý hráč Nymburku Howard Sant-Roos.

Ani jednomu z týmů se dlouho nedařilo odskočit na více než šest bodů. Ve druhé půli ale začaly Atény hrát více přes své pivoty a měly mírně navrch. Nymburk se však kolektivním výkonem držel na dostřel až do úplného závěru a nakonec mohl slavit vítězství. Jenže osm vteřin před koncem minul Bracey Wright volnou trojku na vítězství. Atény už výhru uhlídaly.

"Soupeř využil své zkušenosti, aby vyrovnaný zápas rozhodl. Proměnil těžké střely. Je těžké takto prohrát, ale můžeme být spokojeni s energií, kterou jsme do zápasu dali," řekl trenér Oren Amiel. "Tuto sezonu se nám bohužel nedaří rozhodnout zápasy. Můžeme hrát rozhodně lépe," přidal pivot Petr Benda.

Utkání 9. kola basketbalové Ligy mistrů:

Opava - Fribourg 76:77 (22:30, 44:47, 62:59)

Nejvíce bodů: Klečka 25, Švandrlík 15, Gniadek 10 - Williamson a Mladjan po 15, Touré 14, Robertson 12. Fauly: 26:21. Trestné hody: 20/14 - 28/14. Trojky: 10:3. Doskoky: 37:52. 

AEK Atény - Nymburk 80:76 (20:19, 9:13, 24:19)

Nejvíce bodů: Hunter a Šakota po 18, Mačiulis 15, Sant-Roos 12 - Cosey 13, Benda 12, Peterka, Bohačík, Hruban po 10. Fauly: 13:27. Trestné hody: 33/30 - 9/7. Trojky: 6:11. Doskoky: 44:40. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články