Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Omlazený tým basketbalistek Frisca Brno touží po ligovém finále

Brno – Obhájit loňské druhé místo touží basketbalistky Frisca Brno, které po dlouholeté nadvládě v české lize uvolnily trůn USK Praha. Po loňské sezoně nastala z ekonomických důvodů v brněnském týmu výrazná obměna kádru, který hodně omladil.

Utkání Frisco Brno - USK Praha
zdroj: ČTK autor: Igor Šefr

"Musím přiznat, že tak mladé družstvo jsem ještě netrénoval," uvedl kouč Jan Bobrovský, který by kromě druhého místa v domácí lize také rád postoupil do čtvrtfinále v Evropské lize. "Tento úkol je ale vzhledem k našemu nezkušenému kádru velmi těžký. Musíme jít postupnými kroky, snad se nám podaří naši hru zlepšovat," dodal Bobrovský, který byl spokojen s výkonem svých svěřenkyň v přípravných zápasech.

Po minulé sezoně opustily klub hlavní opory. Postupně odešly americká pivotka Cheryl Fordová, švédská křídla Frida Eldebrinková a Lucie Halvarssonová, černohorská rozehrávačka Jelena Škerovičová a také Irena Borecká. Kvarteto zahraničních basketbalistek tvořilo základní kostru týmu, odehrálo nejvíce minut v zápasech a zářilo i ve statistikách Evropské ligy. Klub má také nového prezidenta, kterým se stal Michal Chládek.

Bobrovský stále čeká na americkou rozehrávačku Jasmine Thomasovou, která by měla dorazit v nejbližších dnech. Kouč od ní očekává, že vtiskne týmu herní charakter. S původně plánovanou druhou americkou posilou, pivotkou Ta'Shiou Philipsovou, už klub nepočítá. "Její manažer nám oznámil, že ještě musí na operaci a byla by k dispozici až později. S touto variantou jsme nesouhlasili a hledáme adekvátní náhradu," řekl Bobrovský.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články