Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Omlazený a obměněný kádr USK chce v Eurolize do čtvrtfinále

Krok do neznáma. Tak by se dal brát start basketbalistek ZVVZ USK Praha do nového ročníku Evropské ligy. Výrazně obměněný a omlazený kádr se pokusí navázat na minulé tři sezony, v nichž pražský celek vždy končil v nejlepší čtyřce. Prvním cílem je postup do čtvrtfinále.

Kateřina Elhotová ve finále basketbalového play-off
zdroj: ČTK autor: Vostárek Josef

"Nerada si dávám cíle, protože je otazník nad tím, jak se povedlo tým složit. Zatím jsme neměly moc velké prověrky před Euroligou, protože česká liga nás neprověří," řekla na tiskové konferenci trenérka Natália Hejková, jejíž svěřenkyně jasně vyhrály úvodních pět zápasů elitní tuzemské soutěže.  

"Takže zatím netušíme, kam to můžeme namířit. Samozřejmě bychom rády postoupily ze skupiny a pak nic není nemožné. Věříme, že postupem času bude hrát tým lépe a lépe," prohlásila. "Pro mě je to oživení v kariéře. Tým je nový, cíle jsou jiné. Myslíme trochu jinak. Vždy je zajímavé pracovat s novými a mladými hráčkami. I pro mě osobně je to motivace," dodala.  

Oproti minulé sezoně odešlo sedm hráček, mezi nimi i klíčové opory Laia Palauová, Kia Vaughnová a Sonja Petrovičová. "Tým se hodně obměnil, odešla nám celá jedna pětka. Rapidně klesl věkový průměr na 23 let. Ale zůstaly tu zkušené hráčky jako Marta Xargayová a nová kapitánka Kateřina Elhotová, na kterých to budeme stavět. K tomu přišly Amanda Zahuiová, Leticia Romero, Marija Režanová, které touží po úspěchu. A doplníme to dravým mládím," konstatovala Hejková.  

Je nám líto, video expirovalo.
USK by rádo v Eurolize došlo do čtvrtfinále

Menší komplikací je, že v úvodu sezony trápí tým série vážných zranění. Kvůli poraněným vazům v koleně bude chybět Tereza Vyoralová, o berlích chodí také Aneta Mainclová a Veronika Šípová. "Zasáhla nás zranění, nejvíce mrzí absence Vyoralové, která měla patřit k tahounům, snad se uzdraví rychleji, než si myslíme," uvedla Hejková. "Máme kádr širší, takže se nám povede zranění zalátat. Kvůli Eurolize jsme vzali i DeWannu Bonnerovou, která nedávno porodila, a postupně ji zapracujeme," dodala.  

Ve skupině se tým USK utká s Bourges, Kurskem, Polkowicemi, Galatasarayem Istanbul, Castors Braine, Šoproní a Villeneuve-d'Ascq. "Favoritem nejen naší skupiny, ale celé soutěže, je obhájce titulu Kursk. Nejenže udržel tým pohromadě, ale ještě od nás získal Sonju Petrovičovou. Ten asi moc prohrávat nebude. Pak se posílil Galatasaray. O postupu by se mělo rozhodovat mezi námi, Villeneuve-d'Ascq, Polkowicemi a Bourges. Šoproň vytváří docela schopný tým a může být černý kůň," dodala Hejková.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články