Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Olomoucku po sobotě nezbyly síly. V Poháru vypadlo s GBA

Basketbalisté Olomoucka doplatili na náročné sobotní utkání v 10. kole národní ligy s Děčínem, které rozhodli až v závěru prodloužení. Druhé víkendové vítězství si ale nepřipsali. V Českém poháru v okleštěné sestavě padli v Jindřichově Hradci 85:75 a jako první celek NBL se osmifinále nezúčastní.

Jonathan Williams z Olomoucka
zdroj: BK Redstone Olomoucko

Den po cenném ligovém vítězství po prodloužení nad silným Děčínem vypadli basketbalisté Olomoucka jako první účastník NBL z domácího poháru. Hanáci ve třetím kole v oslabené sestavě podlehli soupeři z druhé nejvyšší soutěže GBA Lions Jindřichovu Hradci 75:85.

Na jih Čech přijel tým Olomoucka jen s osmi hráči poté, co se v sobotu po druhém vítězství v sezoně odpoutal z posledního místa ligové tabulky. V pohárovém duelu týmů, které v minulé sezoně NBL spolu bojovaly s rozdílným úspěchem o udržení, tahali hosté od druhé čtvrtiny za kratší konec provazu. Do poslední části šli s devatenáctibodovým mankem a hrozící debakl už jen zmírnili.

Ve 3. kole už naopak v minulých dnech uspěli z účastníků NBL nováček Slavia Praha a Hradec Králové, NH Ostrava se až 6. prosince představí v Třebíči. V osmifinále zasáhne do soutěže zbylých osm týmů z nejvyšší soutěže, úředním hracím termínem je 11. leden.

Český pohár basketbalistů - 3. kolo:

Jindřichův Hradec - Olomoucko 85:75 (12:17, 38:30, 64:45).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články