Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Olomoucko si poradilo s Pardubicemi ve čtyřech zápasech, Opava zdramatizovala sérii s Děčínem

Pardubice ani napočtvrté nenašly recept na Olomoucko a v play-off NBL končí. Naopak Moravané se mohou těšit po výhře 100:91 na účast v semifinále. Ve druhé sérii snížila Opava stav proti Děčínu na 1:2 po vítězství 89:68. Přímý přenos utkání Opava–Děčín sledujte ve čtvrtek na programu ČT sport a na webu ctsport.cz od 17:50.

Javonte Douglas z Olomoucka úspěšně smečuje
zdroj: ČTK autor: David Šváb

Olomoucko v Pardubicích rozhodlo ve třetí čtvrtině, kterou vyhrálo o dvanáct bodů. V úvodu poslední části, do níž domácí vstupovali s dvacetibodovým mankem, ho sice Pardubičtí stáhli na sedm bodů, prodloužení sezony si ale vybojovat nedokázali.

Nejlepším střelcem zápasu se stal hostující Javonte Douglas, který dal 27 bodů a navíc přidal 12 doskoků. Jen o tři body méně nasbíral v domácím dresu Donovan Jackson, který proměnil pět tříbodových pokusů.

Je nám líto, video expirovalo.
Olomoucko zdolalo Pardubice i počtvrté a postoupilo do semifinále NBL

Děčín vedl v Opavě jen po úvodním tříbodovém pokusu Šimona Ježka, pak už domácí převzali kontrolu a výhru si pohlídali. "Základní sestava našeho týmu soupeře zatlačila a rychle získala uklidňující náskok. Ve čtvrté čtvrtině se utkání již jen dohrávalo, když na obou stranách si zahráli všichni hráči z laviček," řekl trenér domácích Petr Czudek.

"Gratuluji Opavě a Petrovi k zaslouženému vítězství. My jsme se dnes utkání pouze zúčastnili a nenabídli jsme basketbal. Domácí byli ve všech směrech dnes lepším týmem a my se musíme do zítřka vzpamatovat," uznal trenér Děčína Tomáš Grepl. Série pokračuje čtvrtým zápasem ve čtvrtek opět v Opavě.

Čtvrtfinále play-off ligy basketbalistů:

3. zápas: Opava - Děčín 89:68 (27:16, 47:29, 69:47)
Nejvíce bodů: Gniadek 18, Zbránek 17, Bujnoch 16, Švandrlík 13, Klečka 10 - Carlson 13, Ježek, Feštr a Krakovič po 8. Stav série: 1:2.

4. zápas: Pardubice - Olomoucko 91:100 (25:29, 43:48, 63:80)
Nejvíce bodů: Jackson 24, Půlpán 17, Švrdlík 12 - Douglas 27, Mikulic a Pelko po 18, Palyza 16. Konečný stav série: 0:4.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články