Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Oklahoma zaskočila Lakers. Porazila je poprvé v sezoně

Basketbalisté Los Angeles Lakers neměli střelecký den a prohráli s Oklahomou 86:105. Nejlepší tým Západní konference poprvé v sezoně v utkání ani jednou nevedl. Thunder naopak premiérově v ročníku vyhráli nad Lakers, když vedli v průběhu až o 20 bodů. Díky výhře se v tabulce dotáhli na pátý Houston. 

LeBron James při šestnácté porážce v sezoně zapsal 19 bodů a 11 doskoků, ale minul všech pět trojek. Právě střelba z dálky se svěřencům kouče Franka Vogela nedařila, protože proměnili jen pět z 35 pokusů za tři body a z pole stříleli s jen o něco lepší úspěšností 35 %.

"Myslím, že jsme neměli špatné pozice, ale taky jsme občas stříleli ze špatně připravených akcí. Naše práce v defenzivě byla velmi dobrá, vždyť jsme hráče Oklahomy udrželi při třiačtyřicetiprocentní střelbě z pole," popisoval James a Vogel dodal: "I takové zápasy jsou pro nás důležité."

"Snažili jsme se neposílat je na čáru trestného hodu a zabarikádovat před rozehrávajícím Jamesem obrannou polovinu. Prostě udělat jim to co možná nejtěžší," řekl zámořským novinářům k hernímu plánu Paul, jenž se postaral o 21 bodů, sedm doskoků a šest asistencí. Ital Danilo Gallinari přidal 19 bodů, jen o jeden méně měl pivot Steve Adams.

Denver se v tabulce Západní konference dotahuje na druhou příčku, protože zvítězil nad San Antoniem 132:126. Michael Porter Jr. ve druhém utkání za sebou nastřílel aspoň 30 bodů. Tentokrát k nim dvaadvacetiletý křídelník přidal 15 doskoků a díky pěti proměněným trojkám se stal prvním nováčkem ve slavné soutěži, který dosáhl na takový zápis. Srbský pivot Denveru Nikola Jokič přispěl 25 body a 11 asistencemi.

"Nuggets mě draftovali jako střelce," řekl Porter, který v předchozím duelu vylepšil své maximum na 37 bodů. "Hrát s hvězdou, která radši přihrává než skóruje, je pro nás oba ideální." Na to Jokič odpověděl: "Vím, kde tak asi může stát, a že tu střelu dá. Často ho hledám. Mojí hře to svědčí."

Spurs střelecky táhl náhradník Rudy Gay s 24 body. Druhou porážku v řadě neodvrátil ani autor 23 bodů a sedmi asistencí Derrick White. DeMar DeRozan zapsal 18 bodů a osm asistencí. San Antonio i tak stále drží teoretickou naději na play-off, čímž by nepřišli o svoji rekordní sérii účastí.

Na první vítězství v "bublině" stále čeká Washington. Wizards ve čtvrtém duelu z osmi prohráli s Philadelphií 98:107. Joel Embiid se o to postaral 30 body a 11 doskoky. Také na straně poražených byl nejvíc vidět pivot - Thomas Bryant zaznamenal 19 bodů, 11 doskoků a čtyři bloky.

Čtyři porážky má v Disney Worldu na kontě i Memphis, který přesto drží poslední postupovou pozici do vyřazovacích bojů. Naposledy Grizzlies padli s Utahem 115:124. Nejlepším střelcem zápasu byl s 25 body Joe Ingles, ale zastínil ho spoluhráč Rudy Gobert s 21 body a 16 doskoky.

Toronto vyhrálo v areálu na Floridě i třetí zápas. Raptors porazili Orlando 109:99, hlavní zásluhu na tom měl Fred Van Vleet s 21 body a 10 asistencemi. Po dvou výhrách za sebou dostal tvrdý direkt Brooklyn, který podlehl Bostonu 115:149. Sedm basketbalistů Celtics se dostalo do dvouciferných čísel, vévodil jim Jaylen Brown s 21 body. 

Výsledky NBA:

Boston - Brooklyn 149:115, LA Lakers - Oklahoma City 86:105, Orlando - Toronto 99:109, San Antonio - Denver 126:132, Utah - Memphis 124:115, Washington - Philadelphia 98:107. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články