Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Oklahoma vyhrála v Bostonu a je nejlepší

Boston (USA) - Basketbalisté Oklahomy zvítězili v pondělí v Bostonu 97:88 a s bilancí 12 výher a dvou porážek jsou nejlepší v celé NBA. Ve šlágru Západní konference porazili Los Angeles Lakers úřadující mistry z Dallasu 73:70 trojkou Dereka Fishera tři sekundy před koncem.

Radost basketbalistů Oklahomy
zdroj: AP autor: Sue Ogrocki

Mladý celek Oklahomy zvítězil posedmé v řadě, naopak Boston už prohrál pětkrát za sebou. Na výhře mělo tradičně velký podíl duo Kevin Durant, Russel Westbrook. Durant byl s 28 body nejlepším střelcem utkání a Westbrook přidal jen o dva body méně. Navíc trefil dvě důležité trojky v poslední čtvrtině poté, co se Boston přiblížil na rozdíl pouhých dvou bodů. Za domácí nastřílel Paul Pierce 24 bodů a Rajonu Rondovi chyběl jeden doskok a jedna asistence k triple-double, přesto Celtics prohráli čtvrtý domácí zápas za sebou.

V repríze loňského semifinále se Lakers alespoň trochu pomstili Dallasu za vyřazení z bojů o titul. V utkání, ve kterém ofenziva na obou stranách dlouho pokulhávala, vyhráli první poločas, ale ve třetí části nastříleli pouhých sedm bodů.

V závěru za vyrovnaného stavu svěřili Lakers míč Kobemu Bryantovi, kterému se však tentokrát po čtyřech čtyřicetibodových zápasech nedařilo a dostal se pouze na 14 bodů. Možná i proto Bryant nezakončoval sám, ale nahrál Fisherovi, který trojkou rozhodl o výhře Lakers.

Dirk Nowitzki
zdroj: AP autor: L. M. Otero

V dresu Dallasu nastřílel Dirk Nowitzki 21 bodů a poprvé proti bývalému týmu nastoupil Lamar Odom, jenž si připsal deset bodů. Minnesota na svém hřišti porazila Sacramento 99:86. Hvězdou utkání byl domácí Kevin Love, který nastřílel 33 bodů, doskočil 11 míčů a v třináctém utkání sezony zaznamenal třináctý double-double. Naposledy se podobný kousek podařil Hakeemu Olajuwonovi v roce 1992.

Los Angeles Clippers i bez zraněného Chrise Paula porazili New Jersey 101:91. Nejlepším střelcem utkání byl Blake Griffin, který k 23 bodům nasbíral 14 doskoků. New Jersey prohrávalo až o 18 bodů, šest minut před koncem dokázalo vyrovnat, domácí si však výhru pohlídali.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články