Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Oklahoma vstoupila vítězně do finálové série NBA

Oklahoma City – Vítězně vkročili do finálové série NBA basketbalisté Oklahomy, loňského finalistu z Miami přehráli 105:94. Hlavní zásluhu na vítězství má nejlepší střelec základní části a hlavní hvězda domácích Thunder Kevin Durant, který nasázel soupeři třicet šest bodů. Série hraná na čtyři výhry pokračuje ve čtvrtek opět na palubovce Oklahomy, která v play-off drží domácí neporazitelnost.

Russell Westbrook skóruje proti Miami
zdroj: ČTK/AP autor: Larry W. Smith, Pool

Do bojů o titul přitom lépe vstoupil loňský finalista z Miami. Ve druhé čtvrtině si hráči Heat vypracovali až třináctibodový náskok a ještě v poločase měli k dobru sedm bodů (54:47), ale ve druhé půli se Thunder probudili a nakonec nedali hostům ani šanci na dramatickou koncovku. Samotný Durant v poslední části nastřílel 17 bodů.

"Oklahoma prostě zahrála lépe v poslední čtvrtině. Vyšlo jí více útočných akcí. Příště budeme sebevědomější," prohlásil lídr Miami LeBron James, který si 30 body vytvořil nové osobní maximum ve finálovém zápase. Trojnásobný nejužitečnější hráč ligy ale úvodní minisouboj s nejlepším ligovým střelcem posledních tří sezon Durantem prohrál.

Durant střílel ze všech možných pozic s úspěšností 60 procent. K lídrovi Oklahomy se přidal i jeho parťák Russel Westbrook, který nasbíral 27 bodů, 11 asistencí a osm doskoků. Oba ve druhém poločase sami přestříleli celý tým Miami 41:40.

Thunder proto ani nepotřebovali tradiční bodový příspěvek nejlepšího náhradníka NBA Jamese Hardena, který dal pouze pět bodů, ačkoli jeho průměr v play-off činí 17 bodů na zápas. Ve druhém poločase Harden se příliš na hřiště nedostal, protože místo něj hrál defenzivní specialista Thabo Sefolosha, který bránil Jamese.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články