Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Oklahoma uspěla v San Antoniu a dělí ji jedna výhra od finále NBA

San Antonio - Basketbalisté Oklahomy potřetí za sebou porazili v play-off NBA San Antonio a jediná výhra je dělí od postupu do finále zámořské soutěže. Tým kolem ostrostřelce Kevina Duranta ukončil domácí neporazitelnost soupeře ve vyřazovací části, zvítězil 108:103 a otočil stav série na 3:2. "To byl komplexní týmový výkon. Každý odvedl své," pochvaloval si kouč Scott Brooks. Jeho celek bude mít v šestém utkání ve středu výhodu domácího prostředí, ve kterém ještě v letošním play-off neprohrál. 

Radost basketbalistů Oklahomy
zdroj: AP autor: Eric Gay

Domácím Spurs nepomohlo k výhře ani 34 bodů Manu Ginobiliho, který nastoupil poprvé od března v základní sestavě. Tony Parker dal 20 a Tim Duncan 18 bodů. Oklahomu střelecky vedl Durant s 27 body, z toho 22 dal ve druhém poločase. Russel Westbrook přidal 23 bodů a 12 asistencí, náhradník James Harden přispěl 20 body. Hráči z lavičky Thunder přestříleli ty soupeřovy 40:22.

Spurs po předchozí sérii dvaceti výher nyní vůbec poprvé za celou sezonu prohráli tři utkání v řadě a dávají vzpomenout na play-off 2004. Tehdy už jádro týmu tvořilo trio Ginobili, Duncan, Parker a Spurs v semifinále Západní konference vedli nad Los Angeles Lakers 2:0, jenže poté prohráli čtyřikrát za sebou a byli ze hry venku.

Trenér Gregg Popovich označil za hlavní příčinu obratu v sérii zbytečné ztráty míče. "Nemůžeme předvést 21 ztrát míče, z nichž oni vytěží 28 bodů," vypíchl Popovich číslo ze statistik pondělního zápasu. "Navíc jsme prospali první půli, v níž jsme se skoro ani nesnažili. V minulých zápasech jsme hráli pořádně alespoň tři čtvrtiny, dnes jen dvě. Pokud se v tomhle nezlepšíme, tak nám ve středu skončí sezona," dodal kriticky. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články