Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Oklahoma si vyšlápla na Houston, domácí série Rockets je minulostí

Cenný skalp vedoucího týmu NBA si připsali basketbalisté Oklahomy. Na palubovce Houstonu zvítězili 108:102 a ukončili jeho dvacetizápasovou sérii domácích výher. Thunder bojují o play-off a v tabulce Západní konference zůstali sedmí o jednu výhru před osmou Minnesotou, na kterou se však po triumfu 134:115 nad Clippers dotáhl devátý Denver.

Utkání Houston - Oklahoma
zdroj: USA TODAY Sports autor: Troy Taormina

Vyrovnaný duel mezi Rockets a Thunder se v Texasu rozhodoval až v poslední dvanáctiminutovce. Sedm minut před koncem vedli domácí 92:91, ale poté netrefili čtyři minuty koš, minuli sedm střel a ještě třikrát ztratili v útoku míč.

Svěřenci kouče Billyho Donovana navíc soupeře třikrát zblokovali a sami utkání 11 body v řadě otočili. Hlavní podíl na tom měl s 10 asistencemi rozehrávač Russell Westbrook, který se sám postaral o pět rychlých bodů během zmíněné šňůry. Celkem jich měl na kontě 24, stejně jako Paul George, Carmelo Anthony přidal 22 bodů.

Náskok už Oklahoma nepustila, v tomto ročníku potřetí porazila nejlepší tým soutěže a v tabulce má po dalších sobotních výsledcích shodnou bilanci s dalšími dvěma týmy – šestým San Antoniem a pátým New Orleans.

Zajistit si postup do play-off budou moci Thunder v pondělí v Miami. "Dnešní souboj byl důležitý, ale ten pondělní bude minimálně stejně důležitý, protože jestli to v Miami nezvládneme, výhru znehodnotíme," burcoval jeden z nejzkušenějších hráčů Oklahomy Anthony. "Byli jsme lepší a nezasloužili si prohrát," doplnil křídelník George.

Denver Nuggets stále živí naději na prodloužení sezony poté, co si ve Staples Center poradil s domácími Los Angeles Clippers 134:115. Srbský pivot Nikola Jokič zaznamenal triple double za 23 bodů, 11 doskoků i asistencí.

San Antonio vyhrálo nad třetím Portlandem Trail Blazers 116:105 zejména díky LaMarcusi Aldridgeovi. Podkošový hráč Spurs zařídil 10 bodů v poslední části a dostal se na 28 bodů.

Dramatické klání bylo k vidění i v Oaklandu, kde úřadující šampioni Golden State prohráli s New Orleans 120:126. Byl to souboj Kevina Duranta s 41 body a Anthonyho Davise, autora 34 bodů, 12 doskoků a 4 bloků.

Ve Východní konferenci si připsali triumf 115:102 v newyorské Madison Square Garden nad Knicks Milwaukee Bucks a odskočili tak osmému Washingtonu v tabulce. Wizards mají o výhru méně, o porážku více a dva duely před sebou.

NBA:

Chicago - Brooklyn 96:124, Golden State - New Orleans 120:126, Houston - Oklahoma City 102:108, LA Clippers - Denver 115:134, New York - Milwaukee 102:115, San Antonio - Portland 116:105.

Zdroj
ČTK, YouTube

Hlavní zprávy

Nejčtenější články