Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Oklahoma přehrála silný Memphis a dotahuje se na pozice pro play-off

New York - Basketbalisté Oklahomy po zdravotních problémech opor již začínají šlapat na plné obrátky a ve středu zdolali v NBA svého velkého rivala Memphis 105:89. Před pauzou pro Utkání hvězd tak vyhráli potřetí za sebou a už mají na dosah osmé místo zaručující postup do play-off.

Utkání Oklahoma - Memphis
zdroj: AP autor: Sue Ogrocki

Hlavními střeleckými tahouny Thunder byli Kevin Durant a Russell Westbrook, kteří byli v úvodu sezony zranění. Dohromady nastříleli 50 bodů. Oklahoma zaznamenala 66 bodů už do poločasu, kdy vedla o 18 bodů a v klidu si pak hlídala vedení.

"Snažíme se nemyslet na to, jak to vypadá s naším postavením pro play-off. Chceme hrát dobrý basketbal a zbytek se o sebe postará sám. Je ale super pocit před pauzou zdolat tak silný tým, jako je Memphis," řekl Durant.

Oklahomě pomohla především dobrá defenzivní taktika. "Prostě si jenom stoupli jako celá pětka do 'bedny' a nechali nás střílet. Nemohli jsme najet do koše, nedařila se nám střelba, nemohli jsme zahrát žádný systém, tak to prostě někdy je," postěžoval si po utkání trenér Memphisu David Joerger. (VIDEO)

Nejlepší tým Východu Atlanta se po vydařeném lednu nyní trochu trápí, ve středu nezvládl koncovku v Bostonu a prohrál 88:89. Atlanta si tak připsala třetí prohru z posledních šesti utkání. Hawks přitom ještě sedm minut před koncem vedli o 14 bodů, ale pak přišel zázračný obrat Celtics a nakonec Boston zvítězil košem z nájezdu Evana Turnera v poslední sekundě.

"Čtyřicet sedm minut a padesát devět sekund jsme byli horším týmem, ale pak jsme měli štěstí," řekl po zápase trenér Bostonu Brad Stevens. Al Horford byl nejlepším hráčem utkání s 22 body a 12 doskoky, ale na výhru to nestačilo. Jared Sullinger pomohl k výhře Celtics 17 body a 15 doskoky. (VIDEO)

Naopak vedoucí celek Západní konference svůj poslední zápas před pauzou zvládl, Golden State totiž zvítězili v Minnesotě 94:91. Ani Warriors se nevyhnuli slabšímu výkonu proti jednomu z nejhorších týmů ligy, ale v závěru jim pomohla lavička a Golden State vylepšili svou bilanci na 42-9.

Utkání Minnesota - Golden State
zdroj: AP autor: Jim Mone

"Jsem na kluky moc pyšný, co dosud dokázali, ale také jsem snad ještě neviděl tým, který by tolik potřeboval volno. Jsme hodně unavení, v některých momentech jsme v útoku i v obraně úplně mimo. Špatně se uvolňujeme, vytváříme si horší střely než na začátku sezony, ale odpočineme si a bude to lepší," řekl trenér Golden State Steve Kerr. (VIDEO)

Vítězný návrat do Miami po letním odchodu prožil LeBron James, který dovedl Cleveland k výhře 113:93. Cavaliers tak oplatili Heat prosincovou domácí prohru 91:101 a připsali si 14. výhru z posledních 15 utkání.

James se před zápasem dojatě objal s několika svými bývalými spoluhráči z Miami, ale pak už je nešetřil. Nastřílel 18 bodů, přidal 10 doskoků a 7 asistencí a Cleveland zadělal na výhru už v první čtvrtině, kterou vyhrál o 15 bodů. (VIDEO)

Výsledky středečních zápasů NBA:

Boston - Atlanta 89:88, Cleveland - Miami 113:93, Dallas - Utah 87:82, Detroit - San Antonio 87:104, LA Clippers - Houston 110:95, Milwaukee - Sacramento 111:103, Minnesota - Golden State 91:94, New Orleans - Indiana 93:106, Oklahoma City - Memphis 105:89, Orlando - New York 89:83, Portland - LA Lakers 102:86, Toronto - Washington 95:93.

Zdroj
ČTK, nba.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články