Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Oklahoma porazila San Antonio v bitvě o čelo Západní konference

New York - Basketbalisté Oklahomy zdolali ve čtvrtečním utkání NBA San Antonio 100:88 a přiblížili se vedoucímu týmu Západní konference. Denver porazil Dallas těsně 95:94, ale ztratil Danila Gallinariho, který si zranil koleno.

Oklahoma - San Antonio
zdroj: ČTK/AP

San Antonio v Oklahomě prohrávalo až o 20 bodů. V poslední části se Spurs přiblížili až na rozdíl pěti bodů, ale domácí si důležité vítězství pohlídali. K výhře Thunder dovedl Russell Westbrook s 27 a Kevin Durant s 25 body. Dobrý výkon předvedl i veterán Derek Fisher, který si pěti trojkami pomohl k 17 bodům. Fisher přitom za posledních devět zápasů dohromady nastřílel pouze 13 bodů. V dresu hostů dali shodně 24 bodů Tim Duncan a Khawi Leonard. Pouhé dva body ale nastřílel Tony Parker, který pro bolest v holeních utkání ani nedohrál.

Denver v utkání s Dallasem na své palubovce naposledy vedl ve druhé čtvrtině 41:40. Poté měli dlouho navrch Mavericks, jenže 2,8 sekundy před koncem rozhodl domácí Andre Iguodala úspěšným nájezdem. Hrdinou závěru byl s 23 body nejlepší střelec zápasu Corey Brewer, který deset sekund před koncem vybojoval útočný doskok, po kterém si mohli domácí vzít oddechový čas a narýsovat rozhodující akci pro Iguodalu. Dallas ještě měl šanci na zvrat, ale trojkový pokus Anthonyho Morrowa v poslední sekundě zablokoval právě Brewer.

Nuggets v utkání ztratili svého druhého nejlepšího střelce Gallinariho, který si ve druhé čtvrtině poranil levé koleno. "Nevypadalo to vůbec dobře. V takových případech se dívám na hráčovu tvář a Danilo vypadal vyděšeně. Ale jednou už jsem se takhle obával a po magnetické rezonanci bylo vše v pořádku," řekl s nadějí trenér Denveru George Karl.

V posledním čtvrtečním utkání zvítězilo Chicago i bez pěti hráčů základní sestavy v Brooklynu 92:90. Vítězný koš zaznamenal 22 sekund před koncem Nate Robinson. Domácí Nets v utkání prohospodařili náskok 16 bodů a nestačilo jim 30 bodů Derona Williamse ani 29 bodů Brooka Lopeze. Bulls vedl s 29 body a 18 doskoky Carlos Boozer.

Výsledky

Brooklyn - Chicago 90:92, Denver - Dallas 95:94, Oklahoma City - San Antonio 100:88.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články