Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Oklahoma je doma neporazitelná, Durant se zaskvěl 28 body

New York - Basketbalisté Oklahomy vyhráli i pátý domácí zápas v úvodu sezony, což se jim povedlo poprvé od roku 2004, kdy klub ještě sídlil v Seattlu. Ve čtvrtečním duelu NBA hráči Thunder porazili Los Angeles Clippers 105:91. Oklahoma v utkání ani jednou neprohrávala. Opírala se hlavně o výkon Kevina Duranta, jenž byl s 28 body nejlepším střelcem zápasu.

Kevin Durant
zdroj: ČTK/AP

"Neměli jsme dnes úsek hry, kdy bychom je zastavovali a sami párkrát skórovali. Buď to bylo koš za koš, nebo jsme je ubránili, ale oni nás na druhé straně taky," povzdechl si Blake Griffin, který vedl Clippers s 27 body a 10 doskoky. Náhradník Jamal Crawford nastřílel 18 bodů.

Rozehrávač hostů Chris Paul si připsal 17 bodů a 12 asistencí, čímž prodloužil rekordní sérii v počtu získaných double-double od začátku sezony na 13 zápasů. Předchozím rekordmanem byl Earvin "Magic" Johnson, jehož šňůra se v úvodu ročníku 1990/91 zastavila po jedenácti zápasech.

Ve druhém čtvrtečním utkání Denver zvítězil 97:87 nad Chicagem, které neuspělo po sérii pěti výher. Domácí vedli až o 21 bodů a vybojovali páté vítězství v sezoně. Chicago zdolali popáté za sebou. Hned šest hráčů Nuggets se dostalo do dvouciferných čísel. Nejlepším byl se 17 body Jordan Hamilton. Denver si k výhře pomohl deseti bloky a jeho náhradníci přehráli lavičku hostí 49:21.

Bulls vedl s 19 body Derrick Rose, ale v bilanci plus/minus skončil na -16. Joakim Noah nasbíral 11 bodů, 12 doskoků a jen dvě asistence mu chyběly k zisku triple-double. Chicago v utkání obdrželo tři technické chyby. Jednu dostal trenér Tim Thibodeau a po dvou technických chybách byl vyloučen pivot Taj Gibson.

Výsledky NBA

Denver - Chicago 97:87, Oklahoma City - LA Clippers 105:91.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články